Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
chapara - майстор
:partyman: :partyman: :partyman: :partyman: :partyman: :drinkers:
jekasus - майстор
hidrazin написа:
Благодаря за почерпката. Гледам доста е бедно и няма Зеленая марка ???
Тогава ще се задоволя с един Дъмпъл - горе в ляво четвъртата бутилка.
:partyman:
Бих предпочел двете бутилки от двете страни на Дъмпъла :-D
А http://www.5ozer.com е по-добра, ама няколко класа над Зеленая марка.
Johny - майстор
Аз пък бих го надупчил а със свредло за бетон 5-6 мм и да съм забравил до сега. А това дето пишете да реже с флекса и да лови прахта с прахосмукачка, като го направите, ми се обадете. Едно е да пробиваш отвор, друго е да режеш с диск при 11 000об/мин. Говоря от опит :-D .
jekasus - майстор
Johny написа:
Говоря от опит
Точно днес ми свършиха плочките(един Спа-център) и измъкнах няколко от едно помощно помещение(дето и плъхове няма да влязат), рязах със ъглошлайфа и прахосмукачка фугите, за да излязат здрави плочките.
за тая плочка и прахосмукачка не трябва :-D
Andri01 - майстор
Johny написа:
Аз пък бих го надупчил а със свредло за бетон 5-6 мм и да съм забравил до сега. А това дето пишете да реже с флекса и да лови прахта с прахосмукачка, като го направите, ми се обадете. Едно е да пробиваш отвор, друго е да режеш с диск при 11 000об/мин. Говоря от опит :-D .
Аз дадох идеята още в първия пост! личен опит-диск 110мм диамантен,малък ъглошлайф и прикрепена към него тръбата на руска прахосмукачка. Отрязах 3бр. залепени към стар фаянс,без проблем и незначително цапане. така,че става!! Айде... :partyman:
Найденов - специалист
Да се опитам и аз да се докопам до почерпушка :drinkers: . Ако плочките са наистина фаянсови предлагам следното:
Със стъклорез (диамантен, не ролков) и после със закалена чертилка се нарушава гланцовия слой- две успоредни линии на разтояние около 3-4 милиметра една от друга- и се отделя с остър инструмент (шило) от основата. После основата се прерязва с ножовка с лист за метал- реже се почти като обикновени бисквити. Пробвано е. Аз съм ползвал чертилка с твърдосплавна пластина.
dadko - майстор
Може да се пробва и с този инструмент.
Служи за почистване на фуги, но режещият елемент е с някаква абразивна посипка, тип "диамантина".
С малко упоритост и повече търкане на ръка- като се закрепи за плочката някаква летвичка за водач- мисля, че ще има резултат
При условие, че не се разполага с ъглошлайф, мултишлайф или друг електрически инструмент.
ivo_vd - специалист
Привет, отново.
Задачата е изпълнена.
Първо опитах да троша плочката с едни клещи, като отчупвам по малко. Оказа се обаче, че така започват и следващите плочки да се клатят и дори се получи малка пукнатина по-нагоре, но не си личи.
След това купих една диамантена корда и я закрепих на ножовка, след което прорязах плочката по цялата дължина, макар че не успях да направя процепа чак до гипскартона, а стигнах до лепилото.
С острото на чука ударих няколко пъти по плочката и тя се напука до срязаната линия, като така не повредих горните плочки. Тъй като лепилото беше залепнало за гипскартона, при премахването на вече втвърденото лепило, се отлепи и хартията на гипскартона, но гипса не е повреден. Няма да е проблем да лепна някакво дебело парче картон, макар че таза част ще е под кухненския плот.
Като цяло нещата станаха, както ги бях замислил. Благодаря на всички за съветите !
hidrazin - майстор
Е ами значи аз печеля с диамантената корда. :-D
:partyman:
ivo_vd - специалист
Впрочем, в конкретния случай най-удобно може би щеше да е с някакъв диамантен резец, защото плочката беше с около 5-6 см. по-къса от кордата, иначе изобщо нямаше да може да се реже.
Определено обаче с една такава корда няма никакви затруднения да се реже плочка, така че ако някой се е чудил, може смело да я използва за някаква по специфична форма, например.

Тема "Отрязване на залепена плочка ???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: