• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
ESPACE - майстор
Да бе, два радиатора са се запушили едновременно по един и същи начин след смяна на тръби. И изобщо, как си го представяте да се запуши преход между глидери с 1" присъединяване, а кранчето на изхода да е ок? Размени тръбите и ще се оправи. Или ги свържете долу-долу.
Gambasa - помощник
Понеже са последователно свързани няма как на едните топлана вода да си е на мястото, а на другите не.
Въпросните радиатори са втора употреба и вчера след проба забелязах, че загряват точно до мястото където съм добавял елементи. Бяха с по 10, аз ги направих съответно с 15 и 16. Този с 16 е на позиция 1 и загрява целият към изхода за студената вода 6 елемента останалите 10 които си бяха сглобени загряват до средата. Другият с 15 елемента загрява почти целия.
ESPACE - майстор
Kак последователно? Искаш да кажеш, че от студения изход на първия радиатор тръбата влиза като топъл вход на втория ли?
Gambasa - помощник
Не има магистрален клон и от него се отделят с тетки за всеки радиатор.
Ф32 като включването в радиатори 1 и 2 става с ф25 към 3 и 4 и диаметъра на основната тръба става ф25 а към 5 е ф20.
Като е очаквано радиатор 5 да не загрява добре след като е последен по веригата.
Притеснява ме радиатор 1 при него нещата изглеждат така

Прикачен файл:
2016-01-24_183142.png
2016-01-24_183142.png (2.66 KиБ) Видяна 1309 пъти
iliya_i - майстор
Имаш ли кранове на изхода на радиатора и в какво положение са те?
Възможно ли е изхода да е по-отворен от входа, за това топлото да минава по най-малкото съпротивление и да бяга бързо навън. :?
Gambasa - помощник
ср дек 16, 2020 1:26 pmiliya_i написа:
Възможно ли е изхода да е по-отворен от входа, за това топлото да минава по най-малкото съпротивление и да бяга бързо навън. :?
Има термо глава на топлата и секретен кран на студената, след като четох мнения във форума намалих секретния кран с оборот и половина, но няма ефект. Термо главата съм я отворил напълно.
krasi92 - майстор
Би ли казал защо е това бъркане разни диаметри. Примерно защо радиатор 1 и 2 е захранен с 25.
LazarGanev - "Велик майстор"
ср дек 16, 2020 3:22 pmGambasa написа:
след като четох мнения във форума намалих секретния кран с оборот и половина, но няма ефект. Термо главата съм я отворил напълно.
Не намаляй с оборот и половина, а го затвори докрай и после отвори оборот и половина
ESPACE - майстор
ср дек 16, 2020 1:26 pmiliya_i написа:

Няма такъв филм, поне не и в тази вселена

ср дек 16, 2020 12:50 pmGambasa написа:
Не има магистрален клон и от него се отделят с тетки за всеки радиатор.
Ф32 като включването в радиатори 1 и 2 става с ф25 към 3 и 4 и диаметъра на основната тръба става ф25 а към 5 е ф20.
Като е очаквано радиатор 5 да не загрява добре след като е последен по веригата.
Притеснява ме радиатор 1 при него нещата изглеждат така
Това не последователно, а паралелно свързване.

Подаваш топлата долу 100%!!!Ще ти го напиша още веднъж и се отказвам.

Размени тръбите и ще се оправи. Или за по лесно ги свържи долу-долу.
Gambasa - помощник
ср дек 16, 2020 5:06 pmkrasi92 написа:
Би ли казал защо е това бъркане разни диаметри. Примерно защо радиатор 1 и 2 е захранен с 25.
По проект от фирмата системата е направена като дърво и диаметъра се свива след всеки радиатор.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Наполовина студени радиатори" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: