Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Тани - модератор
Не , че нещо , но един косъм върху шпакловката си е голяма неравност - не се шегувам!
Leon - специалист
Знам, че не се шегуваш.
Идеята беше друга ... ама както и да е.
:?
Илиян Илиев™ - майстор
Котака от както му възразих в една друга тема е решил да се заяжда.

Както и да е.

Нека прочете подписа ми до края и да млъкне. Просто не обичам киселяци, като него. :wink:
Илиян Илиев™ - майстор
Leon написа:
Илиян Илиев™ написа:
Напълно бозаджийско изпълнение. По-лошо изпълнение от това няма на къде.

........и гранулометрия не повече 0.02 милиметра. .......
Илиянчо ... да ти имам гранулометрията бате :lol:

п.п. Знаеш ли колко е дебел един човешки косъм (средно) ?

п.п.п. Подписът ти ме кефи ... отвсякъде .... щот ... нали умря сиганката дет на фалеше... :lol:
Сега разгледах из нета на бързо и разбрах, че русите са най-тънки, демек около 0,04 милиметра.

Шпакловка с гранулометрия 0,02 милиметра си е груба да ти кажа. Пък ти си имай каквато искаш гранулометрия, била тя и моята.

А подписа ми е такъв, защото от два дена ми се молят на колене да направя две надници на един обект, защото без моята ръка нямало как да стане. И аз се учудих на казаното, но щом хората говорят... :finga:

Обекта не е на фирмата в която работя, а на друга. Утре съм там. Да видим от какво толкова се плашат... Да видим таз моя ръка(демек двете) какво толкова ще свършат...

Ако искаш и отчет мога да дам. Не утре, предполагам в неделя, защото обекта е на 150 километра от мен. Трябваше в 21.00 да си легна предвид че ще ставам в 04.00 за да съм там на време, но не ми се спи та предполагам утре вечер ще съм капнал. За това ще се отчета в неделя. Ако не съм на работа във фирмата в която работя де, понеже им обещах да наваксам съботата работейки в неделя.

Важното е, че половината отчет ти го дадох тази вечер.

Айде тпруссссссссссс.
ikonoma - напреднал
Здравейте,

извинявам се, че отварям стара тема, но тук видях, че са писали доста запознати хора.

В момента стягам апартамент ново строителство. Шпакловано е с груба гипсова шпакловка. На външните стени и таваните слагам гипсокартон с вата.
Фен съм на циментовите шпакловки заради устойчивостта им.

Имам няколко въпроса.

Относно гипсокартона:

1. Мисля да запълня фугите на гипсокартона с Uniflott, армиран с хартиена или стъклофибърна лента. Първата ли е за предпочитане?
2. Да сложа ли разделителна лента, например Knauf Trenn Fix за да не залепва фугопълнителя към стената?
3. Ако направя горното после да шпакловам ли ъглите с хартиена лента или става излишно?
4. След като запълня фугите може ли да шпакловам картона с циментова шпакловка Ceresit CM127 например?

Относно стените:

1. Правил съм стени с циментова шпакловка, но е било върху мазилка, изравнена с циментово лепило. В случая имаме гипсова основа. Има ли правилен вариант да стане? Мисля, че върху гипса не е доспустимо директно нанасяне.
2. Необходимо ли е да слагам мрежа заради евентуални бъдещи напуквания на мазилката?

Всякакви идеи са ми от полза.

Предварително благодаря.
nikolov333 - майстор
Основното, което мога да ти кажа, е че картона при шпакловане на цяло с по-дебел слой, попива влагата и се "криви", особено реден на "рядка скара" на таван.. Аз бих използвал само розовия картон 12мм, ако ми се наложи, защото е пожароустйчив и здрав, понеже в него има фибри..

Тема "шпакловка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: