• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Gambasa - помощник
ср дек 16, 2020 8:51 pmESPACE написа:
ср дек 16, 2020 1:26 pmiliya_i написа:
Имаш ли кранове на изхода на радиатора и в какво положение са те?
Възможно ли е изхода да е по-отворен от входа, за това топлото да минава по най-малкото съпротивление и да бяга бързо навън. :?

Няма такъв филм, поне не и в тази вселена

ср дек 16, 2020 12:50 pmGambasa написа:
Не има магистрален клон и от него се отделят с тетки за всеки радиатор.
Ф32 като включването в радиатори 1 и 2 става с ф25 към 3 и 4 и диаметъра на основната тръба става ф25 а към 5 е ф20.
Като е очаквано радиатор 5 да не загрява добре след като е последен по веригата.
Притеснява ме радиатор 1 при него нещата изглеждат така
Това не последователно, а паралелно свързване.

Подаваш топлата долу 100%!!!Ще ти го напиша още веднъж и се отказвам.

Размени тръбите и ще се оправи. Или за по лесно ги свържи долу-долу.
Гарантирам, че подавам топлата горе!
ESPACE - майстор
Той и човека дето пусна темата беше убеден като теб. Казвам ти какво да направиш за да си решиш проблема. Ти какво ще решиш си е за теб. Точно за 10 мин. щях да го вържа този радиатор долу-долу и вече да е топъл. Ама по лесно е да драскаме тук.

Или пък наистина може да имаш запушване. Да обяснявам ли как да провериш?
kozl - майстор
ср дек 16, 2020 11:26 amGambasa написа:
Понеже са последователно свързани няма как на едните топлана вода да си е на мястото, а на другите не.
Gambasa написа:
Гарантирам, че подавам топлата горе!
Ако тва в първия цитат ти е гаранцията #-o
Как да повервам в такава гаранция :?
andy_forresite - майстор
Развий вентила на изхода докрай. Защо го затваряш... Задай термоглава на максимума, свали я и с нещо твърдо раздвижи стержена на термостатния вентил (това сърчащо железце).
Досега с този вентил и термоглава ли е работило? Трябва да са на един производител и главата да е хоризонтално разположена.
ESPACE - майстор
чет дек 17, 2020 8:50 amandy_forresite написа:
Развий вентила на изхода докрай. Защо го затваряш... Задай термоглава на максимума, свали я и с нещо твърдо раздвижи стержена на термостатния вентил (това сърчащо железце).
Досега с този вентил и термоглава ли е работило? Трябва да са на един производител и главата да е хоризонтално разположена.

Ти у вас имаш ли радиатори? Ако имаш пробвай всички възможни позиции на кранчета, термоглави, вентили, обезвъздушители и прочие. Ако успееш без да разменяш тръбите да постигнеш такова нагряване като от картинката, имаш една бутилка домашна ракия от мен.

Естествено че ще притваря крана на изхода, иначе няма да му топлят добре следващите радиатори в клона.
andy_forresite - майстор
Чети описанието и по-малко гледай рисунките. 6 глидера загряват и 10 до половината. За мен това е малък дебит. Подаването е откъм шесте.
Тръбите са си били там. Имало е 6 глидера. Сложил е още 10. Как ще обърка тръбите? Той трябва да е скъсил тръбата на връщащата, а горещата си е била там. Тя не е местена. Аз така го разбирам.
ESPACE - майстор
Абе няма как да стане тоя филм с малък дебит, стига глупости сте писали. Сменял е тръби, всичко е преработено.
Айде направи такова загряване у вас с малък дебит, да видя как ще стане!
borchoyor - специалист
Или са запушени добавените глидери, втора употреба, които не работят или има въздух. Затвори топлия кран, развий му холендъра за добро обезвъздушаване и пробвай.
andy_forresite - майстор
Почисти и водния филтър. Трябва да имаш преди помпата. От него почни.
След като е чист и пак не става, превключи помпата на по-високи обороти.
Направи хидравличен баланс чрез кранчетата на изходите – на горещите консуматори намаляваш, (завиваш) вентила, а на студените увеличаваш (развиваш) вентила.
Това ф32 тръба ми подсказва че си положил ППР тръби. Дано не си прекалил с поялника някъде от тройника в посока радиатор 1 и на двете тръби. Това няма как да го разбереш.

Еспейс, някой трябва да е кръгъл идиот, даже квадратен, да пита в тема с установен проблем разменени тръби, да казва че е сигурен че не ги е разменил, а ние да продължаваме да го убеждаваме че ги е разменил…
ESPACE - майстор
Аз се отказвам, вие му помагайте
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Наполовина студени радиатори" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: