• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 12
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
comunikator - специалист
Не знам колко градуса ми е наколона - на 4.20м ми е 44см ?
mitko64 - майстор
Изчисли си го с тангенс или синус. Не знам 4.2 дали е катет или хипотенуза. И още веднъж- внимавай със снега. С очите съм си виждал какво прави 1 м. снеговалеж.
Последна промяна от mitko64 на нед май 20, 2012 10:55 am, променено общо 2 пъти.
VLADO66 - майстор
comunikator написа:
Не знам колко градуса ми е наколона - на 4.20м ми е 44см ?
Около10%-отиваш към рулоните. :wink:
ZEDYCUS - майстор
mitko64
Изчисли си го с тангенс или синус. Не знам 4.2 дали е катет или хипотенуза. И още веднъж- внимавай със снега. С очите съм си виждал какво прави 1 м. снеговалеж.
Не разбирам от косинуси и тангенси, но снега и аз видях какво прави. :-D
Пролетта заварих на вилата погром. Навеса за колата паднал, ореха и той. Обаче барбекюто оцеля, покрива е от дъски 3см върху тръби от парно 2 цола. Покрит е с воалит с посипка Изофлекс 4кг. Залепил съм го като Еди, по една и съща технология, пирони и студено битумно лепило. С тая разлика, че взех и го лепих с Антикор БОДИ :-D , битумна паста за пода на колите, разликата в парите беше наполовина, съдържанието едно и също. Стигна ми едно каче 2кг за покрив 4м х 2,30. Наклона ми е много малък на 2,3метра -15см. Снега над 1,20м туй в Смолянско. :partyman:

Навеса се оформя екстра, има място за голяма маса, скоро май ще пускаш тема и за нея, ще помагам правил съм маса. :razz:

Прикачен файл

DSC02937.JPG

Прикачен файл

DSC02942.JPG

Прикачен файл

DSC02944.JPG
schuldiner - майстор
Programs>accessories>calculator 0,44/4,20=0,10476... INV SIN = 6,01 - това ти е наклона в градуси, а за другия колега е малко над 3,7. На такива наклони или ламарина, или рулонна изолация.
Навесът не е паднал заради покритието, а заради конструкцията - разпределението на товарите пак с тригонометрия се изчислява. На 6 градуса наклон ако се облече с битумни керемиди, може и да не протече (много важно - навес!), но не стои никак добре визуално, а външният вид е единственото предимство на керемидите пред рулонната.

ПП От 100 човека винаги ще намериш 10-20, които да са доволни от боклучавите материали. Но това прави 10-20% - толкова е вероятността и при теб да проработи...
VLADO66 - майстор
Мале-е -е писал съм градуси вместо проценти. :sad:
EDI - майстор
И аз мисля, че с руло ще е по-добре.Освен цената и бързината при монтаж, предимствата са, че ще има по-голяма сигурност при оттичането на водата по наклона.Моите навеси и те са с много малък наклон, до сега няма подливане или протичане.Последно като гледах на магазина, едно руло ИЗОФЛЕКС 4 кг с посипка идва към 60-65 лева.
comunikator - специалист
Някой знае ли от къде в София мога да си купя няколко листа ГОЛО ПДЧ 18мм може и 16мм в няколко фирми питах и няма.
А и незнам каква е цената на един лист 1830/2440 - 16мм?
Трябва ми за вътрешна облицовка на стени?
mitko64 - майстор
VLADO66 написа:
Мале-е -е писал съм градуси вместо проценти. :sad:
Точно проценти си написал и си ги сметнал правилно. Доколкото си спомням границата при наклона, когато препоръчват от керемиди да се премине на битумно покритие май я даваха в проценти, 20 или 15 не помня вече. А истината при снеговалеж е 45 градуса или 100процента. Направих си две такива бараки и са направо като самосвали.
comunikator - специалист
Да споделя един-два въпроса: Правих си облицовка на стените с голо пдч и на места където ми е отворило някоя фуга искам да го шпакловам с гипс или нещо подобно!? Според Вас това голо пдч може ли да се шпаклова с гипс или поне да се запълнят някои дубки по него!?
И друго - от към стената пдч мислех да го мина или с горяло масло или с бороконтакт за да го предпазя поне малко от влагата - с кое ще е по удачно масло или бороконтакт (стените съм ги минал предварително с бороконтакт да ги позаздравя малко) ?
А лицето на ПДЧто ще го боядисвам с боя или с латекс още не съм стигнал дотам да го мисля сега!!!
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 12

Тема "Поставяне на битумни керемиди" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: