Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Привет на всички домашни майстори.Въпросът ми е за хладилник Miele-отдолу е фризерна част,отгоре е хладилник.Работи си нормално и в двете части,но когато изключи компресора се чува едно не много силно но достатъчно дразнещо бучене /все едно като от трансформатор/,та въпроса ми е някой имал ли е подобен проблем и какво може да се направи.Иначе решението с хладилен техник го знам,но и то е проблемно защото съм на 45км.от София.
romanpm - майстор
Обръщал ли си го отзад да видиш какво има , да се почисти ? Аз нашия го обръщам и отзад има радиатор с вентилатор мъничък и боклук и паяжини колкото щеш , освен това звукът може да е от самия фреон по тръбите , обясненията ти са неясни , от къде , колко време променя ли се , то си иска наблюдение пък и нешумящи са само амонячните :)
Благодаря за отговора!Обръщал съм го отзад-почистен е от прах и паяжини,не видях да имам радиатор с вентилаторче както при теб,а звука си е постоянен и не се променя независимо дали в момента работи компресора или не.Определено не е от фреона в тръбите защото се чува ниско долу където е входа на захранването,а и съм чувал фреон движещ се в тръби и определено не е същия звук-по-скоро ми прилича на затормозен електрически елемент-ако това те навежда на някакви идеи.......
romanpm - майстор
Добре , а при теб как се охлажда фреона , има ли решетка отзад която е топла или нищо се не види - както нашия ( LG ) , долу където е компресора отвън го покрили с капак поцинкована ламарина и четири винта като сваля чак тогава се вижда всичко . Локализирай шума от къде идва точно , да няма трансформатор за електроника ? ! :)

Тема "Въпрос за хладилник" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: