Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
хаил. с какво е по-добре да направя вътрешна изолация на таванската ми стая? има 2 външни стени и покрив !!! 10x предварително!!!
romanpm - майстор
Нашия таван го направих сам обитаем за около 6 м. по-миналата зима .Покривът е бетон стените тухла , имаше на 0,5 м.от от стаята отдушник и канал само , всички комуникации ги прекарах от там/ сега има даже и интернет / . Всичко отвътре е със стиропор защото лятото е жега от покрива ,а за зимата монтирах подово и малък инверторен климатик . Изолацията така е перфектна , но температурата бързо се променя ако не работи климатика . Избих прозорец и врата , направих висяща тераса с метална конструкция че съседа не даваше де не му тежало ...Ще се опитам да кача снимки :)

Прикачен файл

TAVANA 013 [320x200].jpg
TAVANA 013 [320x200].jpg (7.79 KиБ) Видяна 9352 пъти
diyan - помощник
Имам едно подпокривно пространство което искам да пригодя за живеене, в тази връзка имам няколко въпроса:
1. Тъи като покрива ми е от греди - каква изолация да сложа?
2. Как мога да избегна подпорните греди за покрива?
3. Как да направя отвора в плочата за да се качвам от долния етаж?

ето и малко снимки

Прикачен файл

1204881834750.jpg
1204881834750.jpg (15.51 KиБ) Видяна 8921 пъти

Прикачен файл

1204881971406.jpg
1204881971406.jpg (18.7 KиБ) Видяна 8921 пъти

Прикачен файл

1204881675140-1.jpg
1204881675140-1.jpg (14.95 KиБ) Видяна 8922 пъти
romanpm - майстор
Изолация от минерална вата и стиропор , пяна , а облицовка от гипсокартон включително и подпорите от там нататък с малко фантазия ... А отвора с глошлайф за неметал режеш бетона и уплътнен капак / такъв капак -ПДЧ , задуши пожар при мен преди години ! /
doktor4e_to - напреднал
цитат: "romanpm каза > ..направих висяща тераса с метална конструкция че съседа не даваше де не му тежало..."

Имам проблем със съседите и немога да си напрявя тераса. Съседката на 1-я етаж си има направена, обаче си я е направила с дървен покрив и сега за да си направя аз ми иска 5000лв, за щетите...които евентуално ще й нанеса. А комшията на 3-я щял пък да подпише за южната тераса, докато тази от 1-я не подпише за северната. Направо вече се виждам в чудо. И скоро чух и за тези окачени тераси, но незнам доколко са надеждни и каква експлоатация могат да понесат. В смисъл такъв, че искам терасите да са ми остаъклени и със зид.

А другото, което ме подразни от бабката на 1-я, е че в терасата си има две стаи с по 1 баня и тоалетна, които ги нямало в плана за самата тераса. И незнам дали си заслужава да взема да й направя малко мръсничко на бабката > че днес направо ме разби, като ми каза...че 5000лв щяло да ми струва нейния подпис....това е супер наглост.

Ще се радвам на всеки ваш съвет.
romanpm - майстор
Градски здравей :) , радвам се можем да общуваме поне чрез този форум ! Не искам да ви разочаровам :? , но тук нещата не са чак така сложни ! Терасата виси на сантиметри от тънка бетонна покривна наклонена повърхност над която с яки конструкции има дървена скара промазана с горено масло , байцано и лакирано дюшеме . За сравнение вътре стаята е с теракот... :roll:
NatalyTake - специалист
Искам да питам знаещите да ме осветлят по въпроса как да изолирам тераската, която имам на таванския етаж, която всъщност е част от тавана на долния етаж. Мисля, че този тип тераси се казват лоджия - вдадени навътре в плочата, а пък тавана на стаята, която е под терасата е винаги влажен и май почва да мухлясва. освен бетона на плочата още нищо не сме слагали отгоре. Мислим да направим някаква замазка с течно стъкло ли водно стъкло ли (нещо не го разбарх туй, като питах на друго място), после някаква изолация - тънка, и отгоре плочки да залепим. Щото смятаме таванския етаж да е обитаем и трябва да подсигурим удобства на бъдещият обитател.
Моля Ви, помогнете със съвет!
Domashen_maistor - специалист
NatalyTake написа:
Искам да питам знаещите да ме осветлят по въпроса как да изолирам тераската, която имам на таванския етаж, която всъщност е част от тавана на долния етаж. Мисля, че този тип тераси се казват лоджия - вдадени навътре в плочата, а пък тавана на стаята, която е под терасата е винаги влажен и май почва да мухлясва. освен бетона на плочата още нищо не сме слагали отгоре. Мислим да направим някаква замазка с течно стъкло ли водно стъкло ли (нещо не го разбарх туй, като питах на друго място), после някаква изолация - тънка, и отгоре плочки да залепим. Щото смятаме таванския етаж да е обитаем и трябва да подсигурим удобства на бъдещият обитател.
Моля Ви, помогнете със съвет!
На твое място бих направил следното: Хидроизолация директно върху бетона (но не с водно стъкло или тям подобна дивотия),а с мушама или в краен случай с циментово битумна смеска /оня ден гледах подобни в бриколаж/. Мушамата се лепи с горелка, като преди това бетона се грундира с битумен грунд /пак го има в бриколаж/. Мушамата се застъпва около 10 см и също лепи /застъпките/.Отгоре фибран /Не се дюбелира, при желание от твоя страна може само да го залепиш с някакъв теракол за целта/ и 4 см армирана замазка. Тогава плочки /гранитогрес/. Ако стаята, чийто таван е въпросната лоджия, не е твоя /демек не ти дреме дали е топлоизолирана/ бих ти препоръчал само една ръка циментово-битумна хидроизолация и след това директно лепиш греса върху и.
NatalyTake - специалист
Много благодаря за съвета. Ще докладва след като го направя за резултата. =D>

Тема "таванско помещение" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: