хаил. с какво е по-добре да направя вътрешна изолация на таванската ми стая? има 2 външни стени и покрив !!! 10x предварително!!!

Прикачен файл
Прикачен файл
Прикачен файл
Прикачен файл
NatalyTake написа:Искам да питам знаещите да ме осветлят по въпроса как да изолирам тераската, която имам на таванския етаж, която всъщност е част от тавана на долния етаж. Мисля, че този тип тераси се казват лоджия - вдадени навътре в плочата, а пък тавана на стаята, която е под терасата е винаги влажен и май почва да мухлясва. освен бетона на плочата още нищо не сме слагали отгоре. Мислим да направим някаква замазка с течно стъкло ли водно стъкло ли (нещо не го разбарх туй, като питах на друго място), после някаква изолация - тънка, и отгоре плочки да залепим. Щото смятаме таванския етаж да е обитаем и трябва да подсигурим удобства на бъдещият обитател.На твое място бих направил следното: Хидроизолация директно върху бетона (но не с водно стъкло или тям подобна дивотия),а с мушама или в краен случай с циментово битумна смеска /оня ден гледах подобни в бриколаж/. Мушамата се лепи с горелка, като преди това бетона се грундира с битумен грунд /пак го има в бриколаж/. Мушамата се застъпва около 10 см и също лепи /застъпките/.Отгоре фибран /Не се дюбелира, при желание от твоя страна може само да го залепиш с някакъв теракол за целта/ и 4 см армирана замазка. Тогава плочки /гранитогрес/. Ако стаята, чийто таван е въпросната лоджия, не е твоя /демек не ти дреме дали е топлоизолирана/ бих ти препоръчал само една ръка циментово-битумна хидроизолация и след това директно лепиш греса върху и.
Моля Ви, помогнете със съвет!
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: