Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
isbul - специалист
На вилата имам една стара пералня ПЕРЛА 04, при центруфугиране издава силен шум, предполагам лагери на барабана са заминали.
Някой знае ли какви лагери да търся и къде?
Mentor - помощник
Ако не се лъжа - 6205.

Погледни http://nikelectric.com/index.php?cPath=77, може да ти помогне.
Takezo Sensey - модератор
бул."Европа"-15 , ул."Оплъченска" 92 :wink:

..имаме колкото искаш и каквито искаш , свали и семеринга и тои се сменя...
LZ - специалист
Наскоро реставрирах една Перла 73 :)
Тези перални не са със семеринг, а с коксов лагер
Най-вероятно и коксовия лагер е за смяна, а той се сменя като се свали и разглоби казана. Тогава е добре да се смени и уплътнението, да се почисти ръждата, да се мацне с боя и да се уплътни с малко силикон при сглобяването. А и като е свален казана, по лесно се монтира лагерното тяло след смяна на лагерите. След тази операция поне моята пералня работи както когато беше нова преди почти 30 години :) Не ме питайте защо съм я ремонтирал, просто се развали, спря и аз се заинатих и я направих. Сега спокойно мога да я пенсионирам, но работеща :)

п.п. Перлата, 04 ли е, или 04-вариант, че са различни
PCL82 - майстор
Перла 04 е с гумен семеринг с метална пружина вътре. После вала на барабана минава през два капсоловани лагера които са набити в една отливка. Тя се сваля лесно от задната страна на казана, като се свали ремъчното колело и се отвият гайките й. Семерингът е добре да се смени особено ако има следи от течове или ако скимти при въртене.
Това става след разлепяне на казана. Нашият техник хавремето го лепеше с хелметекс, после започна да ползва момент на хенкел.

Тема "Лагери за ПЕРЛА 04 ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: