• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
stoil2 - специалист
На един от прозорците ми (с ПВЦ дограма) ми пробиха дупка за да ми прокарат кабела за интернет, и се оказа че това води до много неприятен конденз. Има ли начин и с какво да запълня таква дупка?
solo5 - майстор
а ти защо им позволи да ти дупчат дограмата :?
dudly - напреднал
Това е пълна идиотия! Как им позволи?! Пробвай със силикон - туй нещо, който го е сътворил шапка му свалям (не защото някои си помпат циците с него)!
stoil2 - специалист
Ами защото нямах идея че ще доведе до проблем - мислех си по-добре малка дупка в дограмата отколкото да пробиват цялата стена.

А какъв силикон най-добре да използвам?
solo5 - майстор
говорих с един познат преди малко
и даде съвет да разпробиеш до ф10
и да сложих декоративни тапички
продавали се такива :roll:
... но изчакай и други мнения :roll:
velsi - Почетен майстор
Аз пък не мисля, че тези отвори водят до конденз. Теч - да, но конденз не. Ако наистина имаш конденз търси причината другаде. Ако е теч тогава силикон.
arihtev - специалист
ас мисля че тябва да е нещо топлоизолационно може парчета стиропор или монтажна пяна и отвън маскираш с нещо може акрилна паста или тапичка както казаха по горе колегите
zvetomil - специалист
Работя дограма и не мисля,че конденза е от тази дупчица от нея може теч при по силен дъжд и то ако е в долната част на прозореца тая дупка.Според мен е съвпаднало пробиването на дупката със захлаждането което кара къщтната влага да кондензира по охладените стъклопакети.Аз на ПВЦ_то на терасата имам 2 дупки и за интернет и за външен контакт и не ме притесняват.
solo5 - майстор
zvetomil може и да си прав
само не мога да си обясня как като работиш дограма си разрешил и на теб да ти я пробият :-D
EDI - майстор
Аз имам от 4 години външни щори на ПВЦ-то си, и знаете, че горе се пробива за ширитите.Определено конденза ти не се дължи на пробиването, защото ако беше така, досега и аз щях да имам.
  • 1
  • 2

Тема "Пробита дограма" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: