Здравейте,
в стар ЕПК блок съм и искам да сменя паркета в една от стаите. Подът е почти прав, но за съжаление древните майстори очевидно са разливали цимент, гипс и латекс (блажна боя) като са правили стените и тавана и в момента се образуват неравности на няколко петна на пода. Стаята е 15кв а заляните петна за 3-4кв горе-долу. Най-изпъкналите части са 4-5мм.
Какво мога да направя за да коригирам тези неравности?
Пробвах с чегъртане и чукане но става много трудно.
Колко са допустимите неравности, които подложка за паркет може да обере? Проблемът не е с компенсиране на големи денивелации в самата стая.
Мисля да сложа паркет/дюшеме с размер 120/500-1200мм.
На снимките не се вижда хубаво, но съм сложил нивелира на най-големите неравности. Ръбчетата са 4-5мм.
в стар ЕПК блок съм и искам да сменя паркета в една от стаите. Подът е почти прав, но за съжаление древните майстори очевидно са разливали цимент, гипс и латекс (блажна боя) като са правили стените и тавана и в момента се образуват неравности на няколко петна на пода. Стаята е 15кв а заляните петна за 3-4кв горе-долу. Най-изпъкналите части са 4-5мм.
Какво мога да направя за да коригирам тези неравности?
Пробвах с чегъртане и чукане но става много трудно.
Колко са допустимите неравности, които подложка за паркет може да обере? Проблемът не е с компенсиране на големи денивелации в самата стая.
Мисля да сложа паркет/дюшеме с размер 120/500-1200мм.
На снимките не се вижда хубаво, но съм сложил нивелира на най-големите неравности. Ръбчетата са 4-5мм.
Прикачен файл
img_9934_1.jpg (70.39 KиБ) Видяна 7956 пъти
Прикачен файл
img_9935_1.jpg (67.45 KиБ) Видяна 7956 пъти
Прикачен файл
img_9936_1.jpg (66.2 KиБ) Видяна 7956 пъти
Прикачен файл
img_9937_1.jpg (49.66 KиБ) Видяна 7956 пъти
Прикачен файл
img_9938_1.jpg (60.23 KиБ) Видяна 7956 пъти