Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Каква може да е причината, рязах с него дърво и явно съм го претоварил. Загрява и ротора и статора, но мисля че идва от ротора...
Флекса е на елтос
crez - майстор
Провери четките, ако те са с нормална дължина, но силно искрят при работа, прецакал се е статара. Просто някая от навивките е дала накъсо. Следва смяна на статора. При мен беше същото, но се баха прецакали и четкодържателите, смених и тях. Цялата подмяна я направих сам за около 20 мин. Проста работа. Купуваш нов статор,четки и четкодържатели. Това е!
emil_v r - майстор
Врътни го на ръка . Хубаво да е изключен де... :evil:
ако върти леко начи когато е работил парче стружка , или боклук е засмукан от вентилаторът.
Частицата удря роторът до колектора и дава накъсо част от намотка на ротора.
Нама оправяне , нов ротор.
Естеств. важи и каквото ти казва Крез по- горе.
Мисля, че ротора се върти нормално, четките са поизносени, може би наполовина, но могат да се сменят. Как най-точно може да се проверят ротора и статора, имам предвид какви съпротивления трябва да дава, доколкото знам на ротора трябва да се мерят срещуположните ламели.
housedoktor - майстор
Hа един познат му се разтопи корпуса в ръката от прегряване.Менте някакво беше .А за автора на темата да прегледа дискусията относно рязане рязане на дърво с ъглошлайф
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... &highlight
Много поучителна тема/за рязъне на дърво/. Благодаря.
velsi - Почетен майстор
Може да е просто позатегнал лагер, който да товари машината и тя да загрява повече от допустимото. Мисля, че ми се беше случвало. Разглоби и виж (ако вече не си го направил).

Тема "загрява ми флекса/ъглошлайфа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: