• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Spokoiniq - майстор
Колеги, ситуацията е следната: предна маска на мотор, две черупки заключващи се от единия край с щипки, а от долния с винтове.Проблема е, че пластмасовите втулки на едната черупка , в която се завиват винтовете , минаващи през другата са счупени.Идеята ми е да залепя месингова втулка с резба за едната черупка и вместо винт да използвам болт за закрепването на другата половина.Притесненията са ми основно за издръжливостта на епоксидната смола, с която мисля да го направя.Ще е нещо като "яка" около втулката, която ще е с канали за да държи колкото може.
Моля, препоръчайте ми епоксидна смола, с която да изградя леглото на тая втулка, която да се залепи здраво за пластнасата, за метала притеснения нямам.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Няма да ти препоръчам епоксидна смола колкото и да молиш. На епоксидните смоли изрично си пише, че са твърди, сиреч крехки и за движещи се / вибрации не се препоръчва.
Не казваш каква пластмаса, но щом е маска, може би е PVC. лепила PVC към метал има много и всичките стават. Ако обаче е някакъв найлон - с нищо няма да стане.
Takezo Sensey - модератор
n_a написа:
Няма да ти препоръчам епоксидна смола колкото и да молиш. На епоксидните смоли изрично си пише, че са твърди, сиреч крехки и за движещи се / вибрации не се препоръчва.
.
Има ЕПОКСИ - еластик, предназначена точно за вибрации. Остава малко по-мека, точно с тази идея !
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Остарявам и не догонвам инфото. МАМКАМУ!!!

http://www.uctm.edu/departments/polimer ... sories.htm
Spokoiniq - майстор
Давай име и откъде, нека да е реклама :)))) Че почва реставрацията на Веспата :)))

Прикачен файл

Веспичка.jpg
Веспичка.jpg (246.14 KиБ) Видяна 12782 пъти
Spokoiniq написа:
Давай име и откъде, нека да е реклама :)))) Че почва реставрацията на Веспата :)))
При мен има от въпросното лепило ! :cool:
Spokoiniq - майстор
Дай на скайп :)))) Железен е Ванката!
Spokoiniq написа:
Дай на скайп :)))) Железен е Ванката!
На скайпа съм вече . :-D
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Проследих стари форумни въпроси за лепила ииии има закономерност! Сенсей (поклон) не се появява, дооокатооо аз не пиша! Хааа!
:lol:
Spokoiniq - майстор
Ще снимам процеса, а за Ванката-кръгчеее :)))
  • 1
  • 2

Тема "Лепене метал и пластмаса" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: