Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
помогнете; Преработих си електрожена във виг апарат . Заварява неръждавейка, и черни метали но за алуминй нестава понеже за заваряване на алуминй се изисква променливо напрежение, аз извадих краища преди изправитела но неможе да запали дъга. Ако някой е запознат и може да помогне моля отговорете предварително благодаря
Ronin - специалист
Дай повече информация...от какъв електрожен си го преработил на правотоков.... кондензатори сложил ли си.....дросел има ли ? И от къде си изкарал извод за променлив ток от трансформатора или преди диодите...аз имам инвертор с TIG/WIG и там в инструкцията пише че може да заварява с алуминиеви електроди на MMA макар и аз знам че алуминия иска променлив ток..... За виг още не съм го пробвал ........няма време..... :?
електрожена е като пернишкия кра.кра монофаэен . Дросел съм сложил , С кондензатор нестава гаси дъгата . За твоя инвертор провери имали копче за АC/DC . ако нямаш виг апарата не може да заварява алуминй.
Ronin - специалист
ivaski написа:
електрожена е като пернишкия кра.кра монофаэен . Дросел съм сложил , С кондензатор нестава гаси дъгата . За твоя инвертор провери имали копче за АC/DC . ако нямаш виг апарата не може да заварява алуминй.
И аз имам една чисто нова Кракра 180 Амперова ,имам и два 200А диода и един 200А тиристор....Тиристора няма да го използвам но ще търся още два диода.....та за това питах как си го направи твоя...а инвертора има опция за WIG но няма обурудването AC/DC няма със сигорност....но пише че заварява и алуминий

Тема "Преработка на електрожен във виг апарат" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: