Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Имам един проблем. Монтираха ми дограма и се наложи да шпакловам около пяната. Имаше един по-голям участък(20 х 30 см) който трябваше да е дебел около 1 см. Учудих се, че 2 дена по-късно шпакловката беше твърда като тахан халва и се наложи да я изчегъртам. Интересното е, че главно този учасък беше така. Другото особено беше, че сместа много бързо (5-7 мин.) започваше да се втвърдява - все едно е гипс а не гипсова шпакловка. Шпакловката е Боро, произведена е декември 2007 г. и сега видях, че трайността й е 6 м., но е стояла в стая на сухо. Не за пръв път бъркам такава смес, но досега не съм имал подобен проблем.
Помогнете със съвет.
Любо - специалист
тази готова смес според мен е за по тънки повърхности.аз моите прозорци ги правих с теракол да се изравни и после само финна шпакловка с гипс.
Всъщност не говоря за готова пастообразна смес, а за шпакловка в торба. Вярно е, че няма смисъл от подобна дебелина, но досега не съм имал случай за 2 дена да не стегне.
sek.1 - специалист
Някои химикали в състава на шпакловката стареят и на сухо за това има срок на годност. Аз така се наиграх с едно гипсово лепило на Кнауф даде ми го един приятел и аз го оставих още три години на сухо и после си го чегъртах от гипсокартона на тавана вкъщи.
solo5 - майстор
скоро шпакловах с гипсово лепило на Боро
срока му беше изтекъл преди около година и половина
ама нищо му нямаше, все едно че скоро беше купувано :?
wpw - специалист
Не мога да отгатна причината за не втвърдяването, но като съвет можеш да сложиш равни части шпакловъчна смес и обикновен гипс и да си използваш сместа. Със сигурност ще се втвърди.

Тема "Шпакловката не втвърдява" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: