Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
atanasov2004 - специалист
Здравейте! Искам малко помощ. Купих от мой близък-роднина един
хладилник Мраз-270,от тези с отделна камера. Хладилника е стар но
запазен. Като го пренесох с ремаркето много внимателно прав и овързан след като го оставих на вилата изчаках едно вечер и го
включих,ама хладилника не работеше-въобще не вкючва компресора.
Да викам ли техник :?
lenko71 - специалист
Със сигурност проблема няма да е в компресора или в хладилната инсталация - или термостата или пусковото реле на компресора, обаче се обади на техник!
Huhavela - специалист
Откачи релето,което е на компресора и го разтръскай.Ако е от него,което е най-вероятно хладилника ще проработи.При транспортиране доста често се случва.
vanko68 - специалист
Аз така носих един стар на бабата и понеже кабела му е бил закъсан,а аз при транспорта съм го докъсал,без да забележа,така не тръгна.Твоя свети ли вътре при отваряне на вратата?
vreden - специалист
А преди да го пренесеш пробва ли го?Провери всички кабелни връзки.Това с тръскането на релето не е вярно.Ако не можеш да се справиш,моята фирма се занимава именно с ремонт на хладилна техника.Можеш да ми се обадиш 0887126014.Фриго Сервиз ООД.
atanasov2004 - специалист
Здравейте! Благодаря на всички които пишат- забравих да пиша че
когато е включен хладилника като го отворя -лампичката свети.
Значи има ток. Това реле до компресора вижда ли се и как да го
сваля и разтръскам. Хладилника е на вилата и ще хода другата седмица да пробвам. Благодаря :) :) :)
vreden - специалист
Не се тръскай релето,писах вече.Свали буксата на компресора и провери дали има 220в.Ако няма разглоби термостата и виж дали идва ток до там и дали прехвърля на другата клема.Ако не прехвърля значи е термостата,можеш да дадеш жиците на късо и ще тръгне.Внимавай кои жици даваш на късо.Там имаш и нагревател.Ако не разбираш от електротехника по добре не опитвай,за да не съжалявам после ,че съм ти дал акъл.Имай предвид,че в зависимост как си включил щепсела в контакта термостата може да прекъсва фазата или нулата,затова се мери с мултицет или пробна лампа.

Тема "питанe за помощ...неработещ хладилник." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: