Здравейте -- форума е страхотен, тук съм само от няколко седмици, а вече научих много. Има и области, където мисля че ще мога да допринеса това-онова. Сега обаче ще ви питам за нещо, от което не вдявам и бъкел.
От скоро живеем в едно жилище, тригодишно сухо строителство, което не е било пазено като хората от предишните прасе.... такова.... обитатели.
Има разни проблеми, които имат нужда от адресиране. Тази тема е за един от тях - фугите между ГК плочите на тавана (че и тук-там на стените) са правени с хартиена лента. Не знам навлажнявани ли са, лошо ли са шпакловани, как са ги тормозили, обаче са тръгнали да се отпелят лошо!
Следват снимки.
От скоро живеем в едно жилище, тригодишно сухо строителство, което не е било пазено като хората от предишните прасе.... такова.... обитатели.
Има разни проблеми, които имат нужда от адресиране. Тази тема е за един от тях - фугите между ГК плочите на тавана (че и тук-там на стените) са правени с хартиена лента. Не знам навлажнявани ли са, лошо ли са шпакловани, как са ги тормозили, обаче са тръгнали да се отпелят лошо!
Следват снимки.
Прикачен файл
Това е на стената. Вижда се как се е надула лентата близо до ъгъла на дупката на прозореца.
DSC04191.JPG (47.34 KиБ) Видяна 8496 пъти
Прикачен файл
На тавана, снадката между две плочи от ГК. Аз съм отлепил малко от хартиената лента, за да видя за какво става дума отдолу.
DSC04192.JPG (47.48 KиБ) Видяна 8496 пъти
Прикачен файл
На тавана. Мисля че се пада на снадката между две плочи, не съм сигурен.
DSC04193.JPG (44.74 KиБ) Видяна 8496 пъти
Прикачен файл
Още едно такова на тавана
DSC04194.JPG (36.01 KиБ) Видяна 8496 пъти