• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
mdimitrovm - напреднал
Здравейте,
След скоростен монтаж , маисторите които ми монтираха ПВЦ дограмата забравиха да пробият дупки .../ мисля че се правят да не се събира влага / и сега аз трябва да довършвам .
Свалих стъклопакета и разпробих на 2 места в най ниската част, но отвън на какво разстояние да разпробия външния профил ?
р.с. Прозореца е панорамен т.е. неотваряем
Благодаря предварително
naB4o - специалист
Аз не съм сигурен, дали трябва да има и дупки, ако е неотваряем, понеже като гледах моите дограми, дупките изнасяха вода от отваряемите прозорци. От рамката, ако се е събрала вода при конденз.
zvetomil - специалист
Изтегли пдф каталог от фирмения саит ,на твоята марка дограма и там виж.При мащаб 1:1 на профила ,на какво разстояие ти е долната част на средната външна камера.И ако не си отвел правилно вътрешните отвори пробиваи да се покаже свредлото навправо навън.И виж с какъв диаметър са отворите може ли да се откапва капката.Един клиент ми зададе хитовия въпрос ,ако в дупката заживее паяче влиза ли в гаранцията ,аз да му го изгоня.Отворите са да се изтича водата при силен дъжд която облива стъклото и част от нея прониква.
mdimitrovm - напреднал
Под ъгъл да пробивам , докато се покаже отвън ли?
с какво Фи - бургия ?
Дограмата ми е ниакаква минала покрай златен дъб - беше с бели лепенки без надписи :cry:
zvetomil - специалист
Разгледай профил в разрез ,само така ще разбереш ъгъла ,и все пак това се прави точно на фрези или с шаблони иначе ,ако не си уцелил ъгъла да вкараш капката в средната(външна) камера ,то поне пробии директно перпендикулярно перото на касата за да се оттича водата.Диаметъра е фи 7мм.
yurig - специалист
Тези отвори се правят при изработката на дограмата а не при монтажа.По-добре си направи рекламация (сигурно имаш гаранция). Ако разпробиеш неправилно ще имаш големи проблеми.
А иначе с бели лепенки са профилите на Thyssen, а те са доста добри така че не пробивай сам.
tyrnokop - специалист
mdimitrovm, здрасти.
Както ти е написал колегата zvetomil трябва да знаеш разреза на профила.
Прилагам ти примерни картинки за да имаш представа какво да направиш.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Пожелавам успех.
mdimitrovm - напреднал
:gott: Пожелавам успех.[/quote]
Благодаря Ви Мноооооогоооооооооо

И НАИ ВЕЧЕ НА TYRNOKOPA
peterdimov - специалист
Абе,колега,това ПВЦ подпрозоречна дъска има ли ако да то може би има и монтажен профил към ,който да е направено "скрито" отводняване,а ако няма дупки никъде проблема с отводняването ще ти се стори песничка :lol:
mdimitrovm - напреднал
ами събота и неделя - яко дупчене - доста работа ми се отвори но добрече съм се захванал защото в долната част на по големите процорци беше направо блато ......
  • 1
  • 2

Тема "Отвори за ПВЦ дограма?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: