• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Здравейте! Прочетох всичко по моя проблем във форума но не намерих отговор. Горната част на прозореца увисна. Натегнах горния винт до край но иска още около милиметър. Свалих стъклопакета и оставих само рамката но и така опира. Производителя е сложил двойни подложки на следните места: горе-ляво и долу дясно. Дограмата ми е PVC VERATEC с VORNE обков. Можете ли да ми помогнете?

Прикачен файл

1.jpg
Горна панта за настройка
1.jpg (12.92 KиБ) Видяна 8180 пъти

Прикачен файл

2.jpg
Долна панта с подложки
2.jpg (11.31 KиБ) Видяна 8180 пъти

Прикачен файл

3.jpg
Горен-ляв ъгъл с подложки
3.jpg (11.29 KиБ) Видяна 8180 пъти
sian - специалист
--защо не пробваш с реглаж на долната панта?
sian написа:
--защо не пробваш с реглаж на долната панта?
Току що пробвах с винта за вертикална настройка и... СТАНА! Благодаря много за съвета!
zvetomil - специалист
Щом можеш да сваляш стъклодържателите, подпъхни отгоре отпред по дебела подложка.Така ще повдигнеш пвц рамката и ще ти остане възможност с реглажа на пантите да дорегулираш с годините.Сега както си ги навъртял докраи реглажите на пантите, ако пак ти увисне с 1 мм., какво ще правиш.
zvetomil написа:
Щом можеш да сваляш стъклодържателите, подпъхни отгоре отпред по дебела подложка.Така ще повдигнеш пвц рамката и ще ти остане възможност с реглажа на пантите да дорегулираш с годините.Сега както си ги навъртял докраи реглажите на пантите, ако пак ти увисне с 1 мм., какво ще правиш.
Това ли е мястото, за което говориш?

Като сложих стъклопакета и пак увисна.

Прикачен файл

3.jpg
3.jpg (11.29 KиБ) Видяна 8119 пъти
zz_stefanov - майстор
Имам подобна беля. не разбрах кой винт отгоре обираш. Има един който събира механизма на двуплоскостното отваряне, намира се над механизма на самия прозорец. При мен луфта е точно от този механизъм. Обрах от там и се оправи на първо време, но луфта в механизма продължава да нараства. Можеш да определиш дали е от там, като повдигнеш прозореца от долу в ляво и да усетиш дали има луфт и къде е.
Стъклопакета е основен крепежен елемент и той стабилизира геометрията на прозореца.Не можеш да настройваш без него. Ако провисването е от там, а не от пантите, може да подпъхнеш нещо горе в ляво и да отнемеш от подложката долу в ляво, но май си е за майстор.
zz_stefanov написа:
Имам подобна беля. не разбрах кой винт отгоре обираш. Има един който събира механизма на двиплоскостното отваряне, намира се над механизма на самия прозорец. При мен луфта е точко от този механизъм. Обрах от там и се оправи на първо време, но луфта в механизма продължава да нараства. Можеш да определиш дали е от там, като повдигнеш прозореца от долу и да усетиш дали има луфт и къде е.
Стъклопакета е основен крепежен елемент и той стабилизира геометрията на прозореца.Не можеш да настройваш без него. Ако провисването е от там, а не от пантите, може да подпъхнеш нещо горе в ляво и да отнемеш от подложката долу в ляво, но май си е за майстор.
Този винт на снимката съм го обрал до край. Прозореца опира в най-горния насрещник, а подложки имам горе-ляво и долу дясно (до пантите). Никъде другаде.Когато повдигна прозореца от страната на пъпките се затваря но не плътно.

Прикачен файл

4.jpg
4.jpg (36.19 KиБ) Видяна 8073 пъти

Прикачен файл

2.jpg
Подложки долу-дясно
2.jpg (11.31 KиБ) Видяна 8073 пъти

Прикачен файл

3.jpg
Подложки горе-ляво
3.jpg (11.29 KиБ) Видяна 8073 пъти
zz_stefanov - майстор
При мен този винт е обран, но механизма си е халтав и като повдигна от долу, за жалост точно там си хлопа. За това не харесвам двуплоскостното за големи врати защото горе се държи на един щифт само и се разхлопва. Опитай възстановиш геометрията на прозореца с подложките. Успех.
zvetomil - специалист
Точно така подложки при пантите и срещуположно по диагонал.Предния долен краи на стъклопакета виси във пространството за да не натиска и да провисва.Стефанов пробваи да вдигнеш вратата от долната панта на горе,при големи двуоси механизми като вин хаус отгоре има още една пъпка която се завърта в зависимост да ли е ляв или десен и помага при заключването.
zz_stefanov - майстор
zvetomil написа:
Точно така подложки при пантите и срещуположно по диагонал.Предния долен краи на стъклопакета виси във пространството за да не натиска и да провисва.Стефанов пробваи да вдигнеш вратата от долната панта на горе,при големи двуоси механизми като вин хаус отгоре има още една пъпка която се завърта в зависимост да ли е ляв или десен и помага при заключването.
Припомни ми дограмата на тъщата. Там горната панта беше монтирана малко по високо и хоризонталната пластина на двуосното беше изкривена като дъга. Заради това заключвашите елементи показани на 4.jpg на ddanailov не захапваха добре. Според мен е неточен монтаж.
Като се нагледах на такива изпълнения там и на други места, вратите на дограмите две от стаите ни към балкона, за учудване на дамата от офиса, ги поръчах с три панти с едноосно отваряне и поръчах по един прозорец с двуосно. Имам една по рано поставена голяма врата на кухнята с двуосно и никой не го ползва по хоризонтала. За прозорците е друго, те се отварят редовно и по двете оси.
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с PVC дограма" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: