Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
ЗДРАВЕЙТЕ.имам следни въпрос...прсдстои ми местене на вратата на банята обаче мястото където трябва да се измести се оказва земетръсна шайба.понеже съм на последен етаж рисковано ли е да се направи все пак отвор в земетръсната шайба за врата.благодаря ви предварително.очаквам разумни отговори и някакви алтернативни варианти
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Разумен отговор? НЕ, Естествено че Не!
Алтернативни варианти, само след скица и описание на съществуващото положение.
Все по-странни юзъри
vreden - специалист
Врати в противоземетръсни шайби е допустимо да има.Дори е практика д а се поставят там при къщите.Моята къща например,стълбището е такава шайба,по точно 4 шайби(всяка стена е отделна шайба).На всеки етаж имам врата.Къщата ми е проектирана по новите изисквания за устойчивост до 9-а степен по Рихтер.Ти си на последен етаж и едва ли ,ще нарушиш стабилноста на сградата.За да бъде направено както трябва,според мен трябва като изрежеш отвора за вратата,после да изкъртиш малко отстрани и отгоре.После правиш вертикална армировка,като заваряваш или връзваш вертикална арматура по 4 пръчки на страна за да се получат колони(колоната е с размера на стената не изпънала) от всяка страна,после кофраж по размера за вратата и отливаш бетон .Така ще вържеш арматурата и нема да се получи отслабване на конструкцията.Все пак се консултираи с някой конструктор,който ше ти даде със сигурност правилен метод за отваряне на врата в противоземетръсна шайба.Успех.

Тема "НАРУШАВАНЕ ЦЯЛОСТТА НА ЗЕМЕТРЪСНА ШАЙБА" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: