Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
mladkal - майстор
Здравейте!
Най-напред искам да се извиня, ако не съм в точния раздел на форума. Нека модераторите да коригират грешката ми, ако съм допуснал такава,за което предварително им благодаря.
Моята булка (инак внимателна женица :) ) поради една или друга причина веднъж до като се къпа взета строши долната основа на държача за душ-"телефона" (снимката най-долу в поста ми-foto:InterNet) "Е, дошло му времето -строшило се!"-помислих си аз.(снимка втора-средна-счупен детайл foto:авторанапоста) Ще закупя ново; две видии; отверка; няколко попръжки относно собственото ми малоумие,производители и т.н. и след десет мин. всичко е ОК.
"ДА,АМА НЕ!"-както каза един от доайените на българската журналистика Петко Бочаров.
Отивам в спец магазин за бани, плочки, смесители, аксесоари. Предлагат ми едни много лъскави и хубави вносни марки, цените на които варират около месечната издръжка на едногодишният ми син. Варианта отпада.
Ориентирам се към по-народни и широко по-рекламирани инструменти за вода и други марки известни със анекдоти си за спестовност. Там отново удрям на камък, което с думи прости е в разрез с моите финансови виждания.
Вариант 3: made in china.Ще вземада си закупя нещо произведено от двумилиардният китайски народ. Понеже им е нужна суха пара за толкоз ориз (и др. битовизми) правят евтино, бързо и ... Естествено намирам няколко вариации, които естетически са отвратителни, дори в отвратителната ми баня няма да си ги сложа - нивгаж. Е, кво пък!? Ще ползвам поне счупената част, ала..Уви!? Меря, гледам,мисля и...Никъв размер не удисва...М***а му...!
Така два месеца се измъчих -аз и булката по отделно, щото ако сме заедно в банята освен икономия на вода щяхме да реализираме и взаимопомощ - единият държи душ-телефона другият...
Стига глупости...Под снимките съм описал,кое как...

Желая лека вечер...

Прикачен файл

darzach_net.jpg
Монтирах си детайла с винта от снимката по-горе.Използвах такъв-самонарезен, щото е с по-голяма периферия на главата . Инак е завинтен в обикновен 6мм пластвасов дюбел.
darzach_net.jpg (8.53 KиБ) Видяна 1771 пъти

Прикачен файл

schupen_1.jpg
...наложих я на счупения детайл и пасна-идеално. Тогава се сетих, че ако я нагрея с поялник ( постоянно-токов ~ 100W) и понатисна ще потъне в разтопената пластмаса и ще се капосолова. Така и направих.
schupen_1.jpg (57.86 KиБ) Видяна 1771 пъти

Прикачен файл

vint_schayba.jpg
Тогава, когато разбрах, че нямам смола под ръка пред погледа ми се изпречи шайбата от снимката.Случайно паднала на пода ми допадна като диаметър и периферия...
vint_schayba.jpg (76.9 KиБ) Видяна 1771 пъти

Прикачен файл

darzach_popraven.jpg
Това е поправеният държач.Първоначално влезнах в домашната си работилница с идеята да му наливам разни епоксидни смоли и т.н, а впоследствие да ги разпробия.Отказах се в момента, когато разбрах, че нямам такива в наличност.
darzach_popraven.jpg (60.35 KиБ) Видяна 1771 пъти

Тема "счупено окачване душ-"телефон"" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: