Здравейте!
Най-напред искам да се извиня, ако не съм в точния раздел на форума. Нека модераторите да коригират грешката ми, ако съм допуснал такава,за което предварително им благодаря.
Моята булка (инак внимателна женица
) поради една или друга причина веднъж до като се къпа взета строши долната основа на държача за душ-"телефона" (снимката най-долу в поста ми-foto:InterNet) "Е, дошло му времето -строшило се!"-помислих си аз.(снимка втора-средна-счупен детайл foto:авторанапоста) Ще закупя ново; две видии; отверка; няколко попръжки относно собственото ми малоумие,производители и т.н. и след десет мин. всичко е ОК.
"ДА,АМА НЕ!"-както каза един от доайените на българската журналистика Петко Бочаров.
Отивам в спец магазин за бани, плочки, смесители, аксесоари. Предлагат ми едни много лъскави и хубави вносни марки, цените на които варират около месечната издръжка на едногодишният ми син. Варианта отпада.
Ориентирам се към по-народни и широко по-рекламирани инструменти за вода и други марки известни със анекдоти си за спестовност. Там отново удрям на камък, което с думи прости е в разрез с моите финансови виждания.
Вариант 3: made in china.Ще вземада си закупя нещо произведено от двумилиардният китайски народ. Понеже им е нужна суха пара за толкоз ориз (и др. битовизми) правят евтино, бързо и ... Естествено намирам няколко вариации, които естетически са отвратителни, дори в отвратителната ми баня няма да си ги сложа - нивгаж. Е, кво пък!? Ще ползвам поне счупената част, ала..Уви!? Меря, гледам,мисля и...Никъв размер не удисва...М***а му...!
Така два месеца се измъчих -аз и булката по отделно, щото ако сме заедно в банята освен икономия на вода щяхме да реализираме и взаимопомощ - единият държи душ-телефона другият...
Стига глупости...Под снимките съм описал,кое как...
Желая лека вечер...
Най-напред искам да се извиня, ако не съм в точния раздел на форума. Нека модераторите да коригират грешката ми, ако съм допуснал такава,за което предварително им благодаря.
Моята булка (инак внимателна женица

"ДА,АМА НЕ!"-както каза един от доайените на българската журналистика Петко Бочаров.
Отивам в спец магазин за бани, плочки, смесители, аксесоари. Предлагат ми едни много лъскави и хубави вносни марки, цените на които варират около месечната издръжка на едногодишният ми син. Варианта отпада.
Ориентирам се към по-народни и широко по-рекламирани инструменти за вода и други марки известни със анекдоти си за спестовност. Там отново удрям на камък, което с думи прости е в разрез с моите финансови виждания.
Вариант 3: made in china.Ще вземада си закупя нещо произведено от двумилиардният китайски народ. Понеже им е нужна суха пара за толкоз ориз (и др. битовизми) правят евтино, бързо и ... Естествено намирам няколко вариации, които естетически са отвратителни, дори в отвратителната ми баня няма да си ги сложа - нивгаж. Е, кво пък!? Ще ползвам поне счупената част, ала..Уви!? Меря, гледам,мисля и...Никъв размер не удисва...М***а му...!
Така два месеца се измъчих -аз и булката по отделно, щото ако сме заедно в банята освен икономия на вода щяхме да реализираме и взаимопомощ - единият държи душ-телефона другият...
Стига глупости...Под снимките съм описал,кое как...
Желая лека вечер...
Прикачен файл
Монтирах си детайла с винта от снимката по-горе.Използвах такъв-самонарезен, щото е с по-голяма периферия на главата . Инак е завинтен в обикновен 6мм пластвасов дюбел.
darzach_net.jpg (8.53 KиБ) Видяна 1771 пъти
Прикачен файл
...наложих я на счупения детайл и пасна-идеално. Тогава се сетих, че ако я нагрея с поялник ( постоянно-токов ~ 100W) и понатисна ще потъне в разтопената пластмаса и ще се капосолова. Така и направих.
schupen_1.jpg (57.86 KиБ) Видяна 1771 пъти
Прикачен файл
Тогава, когато разбрах, че нямам смола под ръка пред погледа ми се изпречи шайбата от снимката.Случайно паднала на пода ми допадна като диаметър и периферия...
vint_schayba.jpg (76.9 KиБ) Видяна 1771 пъти
Прикачен файл
Това е поправеният държач.Първоначално влезнах в домашната си работилница с идеята да му наливам разни епоксидни смоли и т.н, а впоследствие да ги разпробия.Отказах се в момента, когато разбрах, че нямам такива в наличност.
darzach_popraven.jpg (60.35 KиБ) Видяна 1771 пъти