Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
papogai - специалист
Здравейте Майстори обяснете ми как се поставят ъглите за шпъкловка
wpw - специалист
според мен трябва най-напред да кажеш какви са стените - мазилка или гипскартон. При гипскартона е по-лесна, но и в двата случая ти трябва шпатула с прав ъгъл и след като нанесеш шпакловъчната смес преди да се е втвърдила напълно минаваш с правото ъгълче на шпатулата за да се оформи добе. Иначе нанасянето става стандартно.
dobrev9111 - напреднал
Слагаш малко от разтвора с които шпакловаш на няколко места и притискаш хубаво ъгъла
lenko71 - специалист
dobrev9111 написа:
Слагаш малко от разтвора с които шпакловаш на няколко места и притискаш хубаво ъгъла
... след което е добре да нивелираш ъгъла преди да почнеш да изравняваш със стената. И не ти трябва никаква шпатула с прав ъгъл.
papogai - специалист
Здравейте!Необходимо ли е да се поставят пласмасовите ъгли и кака става това ?
papogai - специалист
Здравейте!Необходимо ли е да се поставят тя пласмасовите ъгли и кака става това ?Стените със със вароцементов раствор .Освен това ъглите на тавана със лаисни или по друг начин ?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Не е мнеобходимо да се поставят "ъгли" на вароциментова мазилка.
Чети си бавно съобщението преди да го пратиш!
zmeios - специалист
Ако се поставят алуминиеви ръбохранители на ГК, аз ги коввам леко с неръждаеми пирончета на 2-3 места. По-горе колеги предложиха "залепване" с няколко топки гипс, ама аз нещо все не мога да ги нивелирам хубаво с тая технология.

Само внимавайте с пирончетата, ако не са неръждаеми, после тръгва корозия и избива петно над главата на пирончето.

Тема "ъглите за шпъкловка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: