• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
cakev79 - специалист
Здравеи те.Преди няколко години си взем кафемашина на старо.На старо,защото има голяма стоиност за мен като спомен от старото ми работо място,но това е др тема.Та след като я взех я разглобих и почистих главата за нягряване на водата,подмених и уплътненията.Сега за проблема.Понеже почти не пия кафе искам да я ползвам за направата на чай.Проблема е,че когато натисна само копчето за парата,нямам достаъчно налягане и водата не ми стига за чай.Когато натисна и копчето за помпата вече,започва да тече вода и от самата глава за ръкохватката.Понеже нямам спомени като нова как работеше.,а и нямам инструкцията и за ползване,някои може ли да ми каже нормално ли е това.Според мен не е,и си мисля,че за да има пара трябва да е по голяма температурата за загряване на водата,но само когато е вкл копчето за пара.Възможно е и да е подменен терморегулатора със регулатор за кафе.
Даите предложения за де не я разглабям напразно.А от др месец вече времето ще е по студено и ще имам повече време за игри.
romanpm - майстор
Първо бих попитал каква е машината , дай снимка има разни . По принцип вода трябва да излиза през тръбичка за чай при отваряне на кранче и бутон за помпа , а пара се произвежда с принудителен бутон за нагряване . Ако е задръстена с варовик и има алуминиеви части налей оцет в резервоара за вода и с интервали от час примерно пускай с нагряване да промие , а после с много вода... :)
cakev79 - специалист
Забравих за маркатаSAECO,както споменах след като я купих я разглобих и почистих.Иначе има и копче и кранче за парата.
vreden - специалист
Повечето машини работят така-имат 3 копчета.Едното е ON/OFF,другото за кафе,което включва помпата и третото е за пара.Ако искаш пара включваш машината и натискаш това с парата изчакваш да светне лампата ,че е загряла и отвърташ крана.Възможно е за момент да потече малко вода но после тръгва пара.Ако искаш вода от чучурчето пускаш машината изчакваш лампата за загряване и като светне отвърташ крана и включваш помпата(копчето за кафе).Така водата потича от чучура, а не от цедката.После първо спираш от копчето и после затваряш крана.
За кафето е ясно ,нама какво да се обяснява.
cakev79 - специалист
Шд`хд така я ползвам и аз само,че теке вода и от цедката.
velsi - Почетен майстор
И аз имам SAECO, но при мене си работи по описания от колегата начин. Напиши точно какъв е модела и снимай, ако имаш възможност пък ще го измислим.
alsted - майстор
Машинката ти работи нормално. Струва ми се обаче, че не слагаш цедката за кафе-през нейните фини отвори вода без налягане почти не минава и в случая тя изпълнява ролята на тапа, а налягане няма защото си отворил кранчето за чая.
Само пара при тези машинки няма /има при големите професионални/.
Тук след като натиснеш копчето за чай/със символ за пара вероятно/, водата в казанчето се загрява до температура малко по-висока от тази за кафе/съседното копче; аз лично така си правя и кафето, защото го обичам по-горещо/. След като изгасне-отваряш кранчето. Горещата вода потича първоначално от създаденото налягане, но за да продължи-включваш помпата.
Успех и се обади за резултат :wink:

Сега видях, че vreden е писал почти същото/в светването и гасненето на лампите се разминаваме, но това не е съществено :wink: /
romanpm - майстор
При обезвъздушено бойлерче ако не тече през отворения кран вероятно има предпазен клапан /нямам спомен кой модел / който може да изпуска и е като байпас т.е. връща водата през помпата в казанчето :)
cakev79 - специалист
[quote="alsted"]Машинката ти работи нормално. Струва ми се обаче, че не слагаш цедката за кафе-през нейните фини отвори вода без налягане почти не минава и в случая тя изпълнява ролята на тапа, а налягане няма защото си отворил кранчето за чая.
Само пара при тези машинки няма /има при големите професионални/.
Тук след като натиснеш копчето за чай/със символ за пара вероятно/, водата в казанчето се загрява до температура малко по-висока от тази за кафе/съседното копче; аз лично така си правя и кафето, защото го обичам по-горещо/. След като изгасне-отваряш кранчето. Горещата вода потича първоначално от създаденото налягане, но за да продължи-включваш помпата.
Успех и се обади за резултат :wink:
В интерец на истината,не слагам цедката когато си правя чай.Мерси за помоща.Ще пробвам и ще пиша,но няма да е скоро.
cakev79 - специалист
тъкмо пробвах заедно със цедката,и пак тече мн вода през нея
  • 1
  • 2

Тема "Малък проблм със кафе машина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: