• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
moriak1 - помощник
Здравейте,имам пералня Hoover Performa 1200 -AC120.Програматора взе да здава багажа.Не включва всички функции.Пробвах при махнат капак с почукване по програматора,зацепва,но закратко.Пръсках в пролуките контактен спрей,също резултата е краткотраен.Та въпроса ми е разглобяват ли се ,или не,за ремонт.И ако е невъзможно,откъде мога да си намеря работещ(употребяван)на сносна цена. :?
alsted - майстор
Качи снимка ако можеш. Старите се отваряха много лесно - лекичко, с тънка отверка или ножче се подважда порцелановото блокче с комутацията, без изобщо да се махат жиците.
EDI - майстор
Ако е маханичен, може да се отвори и ремонтира.Това съм го правил с ТАТРАМАТ, ама преди доста време :lol: .Проблема може да е в контактните пластини, с времето се появява нагар или умора на метала.
moriak1 - помощник
EDI написа:
Ако е маханичен, може да се отвори и ремонтира.Това съм го правил с ТАТРАМАТ, ама преди доста време :lol: .Проблема може да е в контактните пластини, с времето се появява нагар или умора на метала.
Именно в това е дефекта според мен,но преди време се опитах да отворя програматор на Перла и всичко се разхвърча,че и тук да не стане така.Интересно ми е ,ако някой е отварял подобен да каже как става.За почистването на контактите е лесно,предполагам са бронзови и аз ги мажа с концентрирана азотна киселина и веднага почиствам със суа кърпа.Утре ще махна капака и ще щтракна няколко снимки.
alsted - майстор
:?
Последна промяна от alsted на чет дек 24, 2009 9:23 pm, променено общо 1 път.
moriak1 - помощник
Ето го програматора,отпред не е с болтове,а медни нитове.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

На последната снимка се вижда предния ремонт.Купена е втора употреба :)
Cecy - специалист
Здравейте, аз търся програматор за пералня Татрамат 353. Пералнята е запазена и си работи отлично, но от известно време се появи проблем с неспиращо центрофугиране.Свалих програматора и установих че едното зъбче е счупено. Търся здрав програматор да си подкарам отново пералничката.Ако на някой му се намира или знае откъде да купя на сносна цена моля да пише.
Благодаря
s_gangalov - напреднал
Имате лично съобщение.
MamaMy - майстор
moriak1 написа:
Ето го програматора,отпред не е с болтове,а медни нитове.
На последната снимка се вижда предния ремонт.Купена е втора употреба :)
За съжаление, трябва да разпоиш платката. Както си личи и отвън, този програматор е съставен от 6 секции и всяка си представлява независима контактна система. Съответно на оста са нанизани и толкова зъбни барабани които превключват контактите. Като разпоиш платката, внимателно почваш да изнизваш секциите една по една и гледаш кое как е. Може и да снимаш. Внимавай, че има разни пружинки и допълнителни планетарни колела от вътре. Успех.
s_gangalov - напреднал
Колега , пишеш по тема от 2009 година. В момента човека който е писал в тази тема търси програматор за Татрамат .
  • 1
  • 2

Тема "Програматор за пералня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: