Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Humppa - напреднал
Привет!
Тази одисея - ремонт на старо антре тип "направи сам" вече тече 4 месеца.
Нека опиша - антре, представляващо монолитна конструкция, свързваща двуетажна къща и лята кухня. Три от стените бяха облицовани с шперплатова ламперия, а четвъртата, южна, стена беше традиционна външна стена за антре - винкел, ламарина и съкло. Повече от 20 години шперплатовата ламперия е абсорбирала влага и на места беше като стиропор 5 см...ю

РЕМОНТА. САМ.
Демонтирах старата ламперия и металната стена. По стените налепих "термопор" фибранови плоскости по стените 2 см, по тавана 3 см, лепени слепило за топлоизолация Вебер. Монтираха ми на южната стена алуминиева дограма Alumil.
В Кухнята монтирах готварска печка с водна риза, след това направих с помоща на приятел локално парно отопление, включващо - като енергиен източник въпросната печка, бойлер със сепрентина и малко алуминиево радиаторче в банята и голям стоманен панелен радиатор в антрето.
След това шпакловка, армирана с мрежа и лепило терафлекс зелен (това беше грешка, има си съответните шпакловъчни смеси...).
За гипсовата шпакловка "сатен" извиках майстор, човек с репутация и стаж около 30 години... За съжаление се наложи на места да прешпакловам след него. След това яко шкурих, не очаквах такава голяма мускулна треска...
Боядисах 2 ръце латекс.
Сега лепя теракот в антрето, след това и в коридорчето.
теръкотът се поучава леко крив, следвайки кривината на съществуващата плоча... След неудачата "майстор-шпакловка" не ми се искаше да викам "майстор-теракот" и да преправям след това. За това се заех сам с керамиката.
Очаквам до коледа ремонтът да е завършен!

ИЗВОДИ:

Доволен съм от резултатите до сега.
Майка ми е във възторг.
Майстор няма да викам за нищо никога в живота си.
Ако викам - ще плащам на следвашият ден, като инспектирам свършената работа на дневна светлина!!!
Като компютърен инженер, не знаещ преди 5 месеца разликата между маламашка и мастар, се справям повече от прилично.
Без инструменти си за НИКЪДЕ!

За съжаление нямам снимки по време на ремонта, но мога приложа при рязането на лентата :)
Делян - специалист
Дай снимки да видим за какво става въпрос.
И последния от изводите ти е най-верен.

Тема "Ремонт на старо антре." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: