• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Здравейте,имам следния проблем- взех си аспиратор тека tl1 62, на кашона пишеше, че е с тръба 12см и аз взех такава с диаметър 12см,но сега тръбата се оказа тясна, защото отвора на аспиратора е 12,5. Може ли по някакъв начин да свържат или ще се наложи да купувам друга тръба?
naB4o - специалист
Най-лесния и евтин начин според мен е следният: Да си купиш муфа, която да ги съедини, като най-добре да си вземеш приставката която влиза в отвора на ширма да видиш за напасването.
shadowman - майстор
Изображение
Ако има наблизо хипермаркет това е решението. И да не направиш цялата система взимаш само адаптъра и си готов.
Тръбата е алуминиева кръгла, има ли адаптър за такава?
2v6 - майстор
kera написа:
Здравейте,имам следния проблем- взех си аспиратор тека tl1 62, на кашона пишеше, че е с тръба 12см и аз взех такава с диаметър 12см,но сега тръбата се оказа тясна, защото отвора на аспиратора е 12,5. Може ли по някакъв начин да свържат или ще се наложи да купувам друга тръба?
Ти как премери диаметъра на аспиратора?
Алуминиевите гофрирани тръби ф120 мм са с вътрешен диаметър около ф110 в неразтегнато положение :idea:
naB4o - специалист
Ето така е при мен, като използвах муфа която ми намали диаметъра :)

Прикачен файл

IMG_0861.JPG
IMG_0861.JPG (56.8 KиБ) Видяна 5360 пъти
Благодаря на всички за съветите. Муфа не можах да намеря, реших да купя нова тръба ф130. Понеже разстоянието до комина е малко взех 0,5 м.,но много се смачка. Изрязах малко от тръбата ф130 за отвора на аспиратора, другия край го пъхнах в тръбата ф120 с малко мачкане и стана.
solo5 - майстор
kera написа:
взех си аспиратор тека tl1 62
Колега виждам, че си писал аспиратор, а навсякъде го дават абсорбатор
Харесал съм си същият модел и според мен е аспиратор, тъй като има изход за тръба
Дори в сайта на Тека го дават абсорбатор :?

P.S. Най-евтин го намерих в този сайт
Тани - модератор
Всеки абсорбатор може да се използва и като аспиратор - ти избираш къде да иде въздуха . В единия случай отива навън и действа като аспиратор , в другия случай минава през активен филтър , който премахва миризмите и въздуха се връща отново в кухнята . Тогава може да се мине и без тръбата за навън.

А ако е аспиратор , то значи че няма тази функция и може само да изхвърля мръсния въздух навън .
Дано съм обяснил по-ясно и този път да си разбрал какво искам да кажа!
solo5 - майстор
Май пак е относително, защото в нета съм виждал инфо, че ако се сложат въгленови филтри на аспиратор може да действа като абсорбатор
А иначе класическия абсорбатор би трябвало да няма изход за аспирация :?
  • 1
  • 2

Тема "проблем с въздухотвода за аспиратор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: