• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Eni - напреднал
В кухнята има плочки с широки фуги, които са се натрошили (фугиращата смес) и ги обирам с прахосмукачката. В резултат зейнаха каналчета, които събират всички дребни боклучета и ми писна да влача постоянно прахосмукачка. Може ли старите фуги да се направят със силикон? Този MULTIFILL-ELASTIC http://www.isomat.gr/index.php/bg/searc ... =multifill дали ще свърши работа или пък нещо друго.
vekarata - специалист
Първо трябва добре да почистиш фугите от прах и стар фугинат.Това е добър силикон.Става с него.Само трябва всяка плочка да облепиш по-края с хартиено тиксо и да загладиш фугата внимателно.След 2,3 часа пробваш силикона дали е втвърдил добре и внимателно отстраняваш тиксото под ъгъл 45 градуса за да не се къса хартията.Това е,дано съм помогнал.
solo5 - майстор
ако отстраниш старата фуга маса, можеш да фугираш отново
става по-лесно от силикона и според мен ще е по-добре
vekarata - специалист
Целта е никога повече да не се занимава с фугиране.Слагаш силикон и забравяш.
viko01 - специалист
а плесента по силикона и почерняването
vekarata - специалист
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 6cc75109e9 Просто иска проветряване и чистене.
Eni - напреднал
vekarata, viko01, solo5, благодаря ви, момчета! Кухнята не ми е влажно помещение, не готвя в нея, печката е изнесена на терасата. Бях решила със силикон да запълня фугите (защо ли, и аз не знам :?), но е добре да чуя/прочета и вашите мнения. Трябва да се оправя тоя досаден проблем.
torbalan - Дървен философ
Eni, почисти хубаво и фугирай със сива фугировка на мурексин...
pavkatay - майстор
solo5 написа:
ако отстраниш старата фуга маса, можеш да фугираш отново
става по-лесно от силикона и според мен ще е по-добре
+1
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос за фугиране на стари плочки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: