• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Здравейте колеги, вчера нещо ми се прецака смесителя за водата в кухнята и почна да тече отгоре... Сега съм спрял водата и искам да питам как се маха дръжката, че да мога да погледна дали може да се оправи, или трябва да сменям смесител, благодаря...

Tеча идва от ограденото място...

Изображение
kozl - майстор
На някои има скрито винтче под пластмасовата тапа, а други само с издърпване. Скапва се керамичната глава. За българските съм купувал само гумени уплътнения, за китайските ще е добре ако намериш същата глава.
Да не забравиш да спреш водата.
al4o - специалист
Горе долу там където си оградил има една тапичка махаш я бъркаш вътре с отверка или шестограм и отвиваш винта дръжката трябва да е леко вдигната за да го видиш П П Писали сме едновременно :)
kozl - майстор
Не е фатално. Важното е да има смисъл от написаното. В случая определено има :wink:
Отворих и видях къде е проблема, ама май няма оправия...

Изображение
VLADO66 - майстор
Взимаш го в ръка,отиваш в магазина и купуваш същото като размер.
kozl - майстор
И аз мисля тъй, макар че ако търсенето стане трудно, китайските смесители ще се окажат по-лесен вариант от подмяна на глава. И аз тъй сторих с един смесител, че не намерих глави.
chapara - майстор
75,6 лева е видимски такъв, до сега да си забравил :-D
Купих и си сложих нов смесител, имаше на примоция в Практикер български и си взех направо...
jekasus - майстор
Българско име само или произведен в България :-D
  • 1
  • 2

Тема "Теч от смесителя в кухнята" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: