Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
messershmit77 - специалист
Здравейте колеги,имам хладилник с фризер на 5-6 години,марка кьортинг с два мотора.Фризера спря да работи,пускам го и тръгва за 5-10 секунди и спира.Според нашите "спИциалисти" в Димитровград си е заминал компресора и искат 200лв за ремонт.Учудва ме това,че компресорите са немски,и не вярвам такава немска техника да се сдуха за 5 години.Моля за мнения.
8180 - майстор
http://www.avis-el.bg/%D0%BA%D0%BE%D0%B ... %82%D0%B8/

Тези са ми приятели.
Няма да ти оправят фризера, че са малко филма в Сф., но предполагам ще коментират читаво симптомите и вероятностите по телефон.
dundurma - специалист
преди 6 месеца сменях компресор на фризер.секъндхенд 80лв,нов 120лв. с труда............тез 200лв. май идват множко.
pavkatay - майстор
dundurma написа:
преди 6 месеца сменях компресор на фризер.секъндхенд 80лв,нов 120лв. с труда............тез 200лв. май идват множко.
И аз мисля,че 120 лв е истинската цена.
Имам приятел,когото често прекарват и той твърди, че на челото му пишело 'БАЛЪК'. Колегата Месершмит да се погледне все пак в огледалото :-D .
Ако бях балък до сега да съм скочил,водолей съм :cooler:
griffin - майстор
Колега ако може се консултирай и с някой друг, да не ти е заминало релето което пуска компресора ;-).
А иначе в сф. знам че едровата цена на компресори за хладилници(по масовите) е около 90-лв един познат който прави хладилници ги дава по 110 или 120 на клиентите си, така че 200 лв не знам може би това е цената с пълненето с фреон и филтъра който се сменя.
Марковски - напреднал
Смяната на компресор, запояване на тръбичките със сребърен припой, смяна на филтрите задължително, вакуумиране, и пълнене с фреон/ той е два вида/, е не повече от 140 лв. С 1 година гаранция минимум. Над тая цена....... купи си нов. :?
blv - специалист
Имам приятел хл. техник, та той много често ми е казвал че ако компресора е заминал, по-добре си купи нов, говореше за ниския ценови клас техника до към 700лв. На някакъв от Варна хладилник за 550лв. му излезнал над 1200лв след няколко ремонта. Аз го питах какво ще ми препоръча като марка- Горение, за мое учудване. Ма като им гледам моделите нищо не ми хваща окото (на прост потребител-разбира се). Аз си бях харесал Електролукс комбиниран с зона за бързо изстудяване на бутилки, но маи ще помисля и почета още малко.
edesign - специалист
принципно компресори много рядко горят - имат защита ако има някакви прекъсвания в захранването.

Тоя фризер има ли електроника. Ако има 100% повредата е там.....
Температурата се управлява,механично,има едно копче за някаква аларма, горе долу това е.Дисплей или подобни екстри няма.

Тема "Фризера за смяна или..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: