• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Lans Link - специалист
Здравейте съфорумци,
Наскоро ме сполетя това - /вижте снимките/паднаха плочките над печката в кухнята на усвоен балкон.Може би "майсторът" се е учил на нашите плочки.Преди поставянето само съм грундирал стената с грунд за латекс.Някой може ли да ми каже какъв е проблема,щото този път мисля аз да си ги слагам.Както се вижда отлепили са се и от стената и от плочките.Само да вметна,че на отсрещната стена е същото изпълнение,но там всичко си е ОК.
Поздрави

Прикачен файл

fayans (4).JPG
fayans (4).JPG (50.75 KиБ) Видяна 9841 пъти

Прикачен файл

fayans (3).JPG
fayans (3).JPG (75.15 KиБ) Видяна 9841 пъти

Прикачен файл

fayans (2).JPG
fayans (2).JPG (58.91 KиБ) Видяна 9841 пъти

Прикачен файл

fayans (1).JPG
fayans (1).JPG (29.8 KиБ) Видяна 9841 пъти

Прикачен файл

fayans.JPG
fayans.JPG (35.05 KиБ) Видяна 9841 пъти
Spokoiniq - майстор
Какво си грундирал, че с грунд за латекс не става е ясно.Поциганил си се за 10 лв.Но стената каква е отзад?С постна боя ли е била боядисана или варова шпакловка, или какво?Да нямаме по едно стъклено кълбе пред нас и да познаваме миналото?
Lans Link - специалист
Спокойния - аз ако знам какво е варова или гипсова шпакловка щях ли да питам как се слагат плочки?Както казах - стената ми е с латекс и първо минах навсякъде с грунд за латекс.После нанесох латекса,а мястото за плочките си остана само на грунда.Мисля,че отдолу е само на шпакловка - обикновена с теракол - нямам представа.
Spokoiniq - майстор
Каквато е бяла стената отдолу не е тераколова шпакловка, гаранция.Защо е начуквана?И кой изобщо му е плащал на тоя да лепи на топки плочките...мъкааааа.
Lans Link - специалист
Спокойния - страшно ми помогна.Тенк Ю.
genata6 - специалист
Съвет може да прозвучи смешно но имах подобна случка ( Терикота ми беше слаган преди 15 години значе някаде 96-7 г. беше вносен да не обесявам сега та нямаше лепила както сега за плочки .....а направо с чист цимет и пясък ..... ) отлепиха се 3 плочки след 7-8 години :-D но не като в твоя слу.... а само плочката ! Кзаха ми да я залепя с Ц200 ! Смях се като луд ! :-D Но го пробвах ефекта беше уникален за една нощ стегна лепилото и на сутринта стана бетон до ден днешен ! Самоче при тебе плочките са залепени на стената !
EDI - майстор
На мен основата ми прилича на латекс, като гледам люспата, останала на плочката.Решението е стъргане на горния слой на основата и лепене на плочките.
ESPACE - майстор
Прав е genata6. Мажи с С200 и лепи - няма да мръднат. Подпри ги с нещо докато стегне.
torbalan - Дървен философ
http://picasaweb.google.com/dimitar.j.s ... 9858365826

по средата на стъпалото се вижда едно малко триъгълниче...
лепих го три пъти с различни вариации на тема лепило за плочки...

накрая ми писна и го лепнах с PL-600 (монтажно лепило - има го във всяка железария)

предимството пред С200 е, че стяга сравнително бързо...
Spokoiniq - майстор
ESPACE написа:
Прав е genata6. Мажи с С200 и лепи - няма да мръднат. Подпри ги с нещо докато стегне.
При денивелация 1-2см "топка" за какъв С200 говориш, че не се сещам....Е така като почнете да давате акъли...А ако мислиш барабар с топката да го лепне на стената с С200-опитай, Господ обича смелите! :lol:
  • 1
  • 2

Тема "Съвет за паднали плочки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: