Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
MamaMy - майстор
Ремъка е стандартен. Има го по магазините за авточасти. Ако нямаш книжка към машината виж тази http://rapidshare.com/files/410459423/A ... _1U3_1.pdf . Все ще ти влезе в работа. Те настройките на ножовете са стандартни.
shotik - майстор
На моята такава машина ремъка е оригинален и съм я купил 1978 г.Струва ми се ,че мотора не е оригинален и ремъка също,но в магазини за лагери и семеринги ,продават и ремъци.Носиш този за по - сигурно да мерят от него.
Илиян Илиев™ - майстор
При колите бучи от лагер. Та да не би и тук нещо такова? :?
shotik - майстор
Машинката ти е съветска,но вече твърдо съм убеден ,че мотора не е оригиналния,струва ми се да е от българска пералня и да е 300 вата/0.3 кВ/,мотор с означения ЕПФ-12/4С или ЕПФ2М-12/4,900 об/мин.
Бученето от механиката ли или от елмотора ?
Може да провериш мотора ,като махнеш ремъка от шайбата му и го пуснеш да работи.Ако не е от него може да е от лагери на оста.Като сваляш ремъка за смяна ,трябва да свалиш поне едната основа и това е удобен момент и за подновяване на лагерите,има ги по магазините за лагери.
От къде си ,ако си от София може да мина да я видя .
MamaMy - майстор
Едно уточнение за колегите гледащи темата. Този мотор е оригинален. Нищо не пише на него. Има само отлята схема на връзване отвътре на капака. Гледах същата машинка преди 2-3 дни. Съседа чиято е машината си търси мотор. Неговия е изгорял и е пренавиван няколко пъти, но не държи. Машинката не е от най читавите, но за дреболии бива. Внимавайте като я товарите (според съседа най-вече на циркуляр), че няма никаква защита. Замирише ли на печен лак вече е късно.
shotik - майстор
MamaMy написа:
Едно уточнение за колегите гледащи темата. Този мотор е оригинален. Нищо не пише на него. Има само отлята схема на връзване отвътре на капака. Гледах същата машинка преди 2-3 дни. Съседа чиято е машината си търси мотор. Неговия е изгорял и е пренавиван няколко пъти, но не държи. Машинката не е от най читавите, но за дреболии бива. Внимавайте като я товарите (според съседа най-вече на циркуляр), че няма никаква защита. Замирише ли на печен лак вече е късно.
На моята машинка елмотора е лагерован на една ос и се опъва с пружина ,за да се опъва и ремъка,ако случайно претоваря,то ремъка приплъзва и елмотора работи,не спира.Разбира се ,че веднага трябва да се премахне причината за спирането на оста с циркулярния диск.
За мотора щом си го гледал и казваш ,че е оригинален не мога да споря,на моята и други машинки които съм виждал са еднакви и се различават от този мотор..
MamaMy - майстор
И моята е друга. И мотора е различен. Този се хваща с 4 болта 6 мм по канали на дъното. За да се опъне ремъка се разхлабват болтовете и се мести мотора. Доста елементарна машинка, но имаше и добри моменти като я гледах.

Тема ".." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: