Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
icemans - специалист
Имам един казус за разрешаване. Ще слагам ламинат. Взех мастара и установих, че пода е задоволително гладък - няма неравности над 3-4 мм на линеен метър. Единствените неравности са в края на пода до стените - там отиват до към 1см може би. Та искам да направя частична замазка само по края на пода. Въпросът е с какъв материал и как точно да стане. Аз мисля така - бъркам, сипвам и тегля с мастара. Но какъв да е материала? Благодаря.
diduli - специалист
Саморазливна замазка .Наливаш и дърпаш с мастара .

http://www.misiamoiatdom.com/153-%D0%BF ... 0%BA%D0%B0
icemans - специалист
Точно това гледах и аз преди малко. Няма ли да ми излезе малко скъпичко? То не че имам много за изправяне - две стаи, но някакви по-евтини варианти?
diduli - специалист
Мисля че става и с терафлекс но не съм сигурен ,нека да каже някой по просветен. :?
Dewalt - специалист
Самоазливната замазка е ефективна за неравности до 8 мм.
За по големи такива трябва да се добавя кварцов пясък.
Направи го с теракол и малко пясък- на 1 кошче 2-3 мистирии.
След като стегне и ако имаш нужда тогава разливай саморазливка.
icemans - специалист
1 кошче теракол + 2-3 мистрии пясък, така ли? Освен ще пробвам това. А иначе ако направя това за саморазливна не знам дали ще опра тъй като пода е сравнително равен както казах и искам само до стените да изравня малко.
Dewalt - специалист
icemans написа:
1 кошче теракол + 2-3 мистрии пясък, така ли? Освен ще пробвам това. А иначе ако направя това за саморазливна не знам дали ще опра тъй като пода е сравнително равен както казах и искам само до стените да изравня малко.
Точно така.
И да саморазливка може да не ти трябва.
Ако замазката е и изпердашена и сравнително гладка с отклонения 3-4 мм може да я обере подложката,макар че ако ламината не е от евтините би трябвало да я има и нея.
icemans - специалист
Ами мисля да няма неравности по-големи от 3-4 мм. А иначе ламината мисля, че е добър - немски. А основата с какво да я обработя - само с грунд достатъчно ли е?

Тема "Частична замазка на под" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: