• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
shotik - майстор
Нали си ме знаят познати ,че все човъркам разни работи и ето предизвикателството:една прахосмукачка ,съветска от 1988 г,която са изпуснали и кутията виждате в насипно състояние.Намерих местата на парчетата и ги съединих засега с книжна лепенка.От алуминиева ламарина ще направя съединителни парчета ,може да се опитам и изцяло да я обвия,но да видя дали ще мога да направя терк,по който да изрежа ламарината.Ако е само при дръжката ,с марля или хасе ще облепя с епокса,ще занитя съединителни парчета,после пак с марля и епакса и отгоре автокит ,който ще изшкуря за получаване на хубава форма.После боядисване с подходяща боя.
Това ми е плана,а какво става ще има нова серия снимки.

Прикачен файл

P1060096.JPG
P1060096.JPG (130.51 KиБ) Видяна 3709 пъти

Прикачен файл

P1060095.JPG
P1060095.JPG (130.34 KиБ) Видяна 3709 пъти

Прикачен файл

P1060094.JPG
P1060094.JPG (124.75 KиБ) Видяна 3709 пъти

Прикачен файл

P1060088.JPG
P1060088.JPG (132.63 KиБ) Видяна 3709 пъти

Прикачен файл

P1060090.JPG
P1060090.JPG (127.4 KиБ) Видяна 3709 пъти
marian2784 - напреднал
колега защо не вземеш един поялник и да я запойш,пролича на термо пластична пласмаса,със лентички от метална мрежа от сито,така се поправят спойлери на скутери тем подобни,всичко става много яко и аз съм правил много неща ака става много здраво.ако не си доволен после марля и смола
PCL82 - майстор
След като всички парчета са налице и пасват бих ги залепил първо със секундно лепило. Вероятно ще е напълно достатъчно. За сигурност може да се приложи и метода на колегата с мрежата и поялника.

В последно време лепя с комбинация от секундно лепило и покси-пол.
Всички парчета залепвам със секундното лепило, а липсващите и слабите места доиздраждам и подслилвам с покси-полол.
Тази смола много ми хареса, защото издържа на висока температура, не провежда ток, твърда е, съхне бързо, не се разтича и няма нужда от калъп.
shotik - майстор
Моя план е въз основа на това ,че преди години правих това с почти същата прахосмукачка,която и сега работи и в сряда ,като ида при леля ми и се сетя ,ще я снимам за да видите.Пластмасата е много крехка и затова мисля да я подсиля по начина ,който съм описал.
PCL82 - майстор
Мина ми през ум че може да залепиш парче канализационна ПВЦ тръба отвън за подсилване. Тя ще издържи изпускане. С пистолет за горещ въздух може да се оформи да приляга точно. Даже може цялата кутия да се замени с парче ПВЦ тръба капачки и муфа. Но това ако не си заслужаваше лепенето, в сучая има смисъл.
shotik - майстор
PCL82 написа:
Мина ми през ум че може да залепиш парче канализационна ПВЦ тръба отвън за подсилване. Тя ще издържи изпускане. С пистолет за горещ въздух може да се оформи да приляга точно. Даже може цялата кутия да се замени с парче ПВЦ тръба капачки и муфа. Но това ако не си заслужаваше лепенето, в сучая има смисъл.
Идеята с ПВЦ тръба ми допадна,оригинално хрумваме,аз имам възможност да ползвам пистолет за горещ въздух,ще опитам !
shotik - майстор
Прахосмукачката е готова,изпробвана и собственичката е щастлива и ме почерпи с хубаво испанско вино.
Бях направил снимки как я облицовах с алуминиева ламарина и залепих всички налични части ,но вероятно съм ги изтрил и за сега мога да покажа какво се получи от ремонта.
Само несъм залепил емблемата/сега го видях този пропуск/,но ще го оправя !

Прикачен файл

P1060175.JPG
P1060175.JPG (129.84 KиБ) Видяна 3327 пъти

Прикачен файл

P1060176.JPG
P1060176.JPG (127.49 KиБ) Видяна 3327 пъти
stefan_gb - специалист
:) добра работа , само вино ли почерпи собственичката :razz:
shotik - майстор
За да няма недоразумения ,собственичката е на 78 г ,освен това ремонтирах и други неща ,за което ме почерпи с бутилката вино и ми беше платено подобаващо !
shotik - майстор
Ето и другите снимки по време на ремонта

Прикачен файл

P1060117.JPG
P1060117.JPG (133.26 KиБ) Видяна 3235 пъти

Прикачен файл

P1060120.JPG
P1060120.JPG (138.36 KиБ) Видяна 3235 пъти

Прикачен файл

P1060121.JPG
P1060121.JPG (130.89 KиБ) Видяна 3235 пъти
  • 1