• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
torbalan - Дървен философ
имам един такъвъгъл между стената и пода (там, където е теракота) и се чудя какво да сложа там...

опитах с парче от перваза, дето е сложен долу при паркета, не стои добре...
пробвах с друг перваз, който стои добре в кухнята (където е теракота), обаче пак не стои добре...

жена ми иска да сложим някаква алуминиева лайсна, обаче не съм виждал подходяща...

ще съм благодарен на всякакви идеи...
solo5 - майстор
има много варианти, но нали все пак трябва да си подхожда и с перваза преди ъгъла :?
иначе вариант освен перваз е алуминиева лайсна,
или едни МДФ финни первазчета, които са подобни на триъгълни,
но хипотенузата е заоблена,
а отзад при катетите са скосени, за да прилепва по-добре за стената (яко малоумно го обясних :-D )
Ще ти снимам, като отида в Практикер (и ако се сетя :-D )
разбрах та...
в практикер не снимай, че ако охраната не си е допила предната вечер, може да си го изкара на теб...
Илиян Илиев™ - майстор
Няма начин да не стои добре.

Като сложиш лайсната, после я пускаш вертикално до долното стъпало, после пак хоризонтално и така докато стигнеш лайсната на долното ниво.

Всъщност най-разумно е да сложи същото нещо, което си сложил навсякъде където има такива плочки. След това опитваш да достигнеш с лайсната от долното ниво по подходящ начин и те така.

Бе с две думи - трудна задача. Друго си е да беше обособено като последно стъпало началото на помещението или още по-добре самото стъпало да беше от плочки.
абе следващия път ще внимавам какво правя и няма да разчитам на това, дето майстора предлага...

ама сега трябва да го завърша някакси...
solo5 - майстор
torbalan написа:
разбрах та...
в практикер не снимай, че ако охраната не си е допила предната вечер, може да си го изкара на теб...
в практикер, а и във всички магазини си снимам като пич с телефона :-D
PCL82 - майстор
Това което сложиш има не само естетична роля, но и и практическа.
Нужна е малка височина 7см е най-добре- нито прекалено високо, нито прекалено ниско. Идеята е като се чисти пода с мокро да не се цапа стената.
съгласен съм с това :)
Chefo77 - майстор
Има хубави PVC первази със силиконови ленти отгоре и отдолу, хем ще оберат разликата между нивата на фугата и плочката, хем ще стоят добре. Виждам гардероб в дъното, така че можеш да обърнеш и ъгъла с такъв перваз. Не го продължавай надолу към паркета, че ще стане мазало картинката - яйца и локва и кал, както се казваше в едно ТВ шоу ... Според мен различните нива трябва да са с различен перваз.
А какво те посъветва майстора, да го оставиш на гола стена ли?
майстора няма нищо общо...

в дъното не е гардероб, а кухнята :)

надолу съм сигурен, че не искам да го продължавам...
ще изчистя изцапаното, ще боядисам наново и ще стане добре...
за надолу съм решил вече :)

ето го същото място снимано от към кухнята....
  • 1
  • 2

Тема "чудя се как да завърша ъгълът между стената и теракота?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: