Здравейте!По всичко личи, че горната перка на съдомиялната ми не се върти, вследствие на което съдовете на горния ред са си мръсни накрая,както са си били в началото.... Не знам какво мога да направя сама. Говорих с едни майстори, но май не им се идва-обясняваха как можело уплътнението да се е раздуло, да съм пробвала да я отворя,когато започне да работи и да видя дали перката се върти... и до там. Взех визитка, в случай , че не мога да се справя сама, но реших първо да питам има ли начин сама да си помогна? Благодаря ви предварително!!!

Но първо виж дали се върти перката свободно или да не си слагала нещо по високо в долната кошница и това да е попречило перката да се върти.. Ако горната кошница е с две положения / Има допълнителни ролки и може да се премества по височина в машината. Е с малко игра разбира се./ В задната част където зе зауства и влиза водата към перката има нещо като кутия. На нея има 2 отвора от единия от който влиза водата а другия остава свободен в зависимост на кое положение по височина е кошницата.В нея има една или две стъклени топчета. Целта им е от създаденото налягане да затворят излишния изход. Затапването става от създаденото налягане на водата. Като извадиш кошницата и погледнеш ще се ориентираш. Възможно е нещо да е заседнало там. А и си огледай уплътненията да не се е запретнало някое. Но залагам на незатваряне на свободния отвор от съчмата.