Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Здравейте!По всичко личи, че горната перка на съдомиялната ми не се върти, вследствие на което съдовете на горния ред са си мръсни накрая,както са си били в началото.... Не знам какво мога да направя сама. Говорих с едни майстори, но май не им се идва-обясняваха как можело уплътнението да се е раздуло, да съм пробвала да я отворя,когато започне да работи и да видя дали перката се върти... и до там. Взех визитка, в случай , че не мога да се справя сама, но реших първо да питам има ли начин сама да си помогна? Благодаря ви предварително!!!
lov - майстор
Даже не си казала модела на машината и ни караш да ставаме врачки и баячки.:lol: :?
Но първо виж дали се върти перката свободно или да не си слагала нещо по високо в долната кошница и това да е попречило перката да се върти.. Ако горната кошница е с две положения / Има допълнителни ролки и може да се премества по височина в машината. Е с малко игра разбира се./ В задната част където зе зауства и влиза водата към перката има нещо като кутия. На нея има 2 отвора от единия от който влиза водата а другия остава свободен в зависимост на кое положение по височина е кошницата.В нея има една или две стъклени топчета. Целта им е от създаденото налягане да затворят излишния изход. Затапването става от създаденото налягане на водата. Като извадиш кошницата и погледнеш ще се ориентираш. Възможно е нещо да е заседнало там. А и си огледай уплътненията да не се е запретнало някое. Но залагам на незатваряне на свободния отвор от съчмата.
Благодаря!!!Огледах всичко, смених положението на кошничката,сложих я на долния ред, видях стъклените топчета-нищо не им пречеше, перката се върти нормално, уплътнителят според мен е малко хлабав, но сега така ще е ,докато не намеря друг. Забравих наистина да посоча модела- Midea от малките, 45 см, извинявам се за това. Сега ще я пусна и ще проверя резултата . Лек ден и доскоро!!!
Май има ефект!!!! Много благодаря за точните съвети!!! Късмет на всички!!
lov - майстор
Няма защо радвам се че помогнах.

В повечето случаи след дълга употреба се получават едни наслагвания по цялата система. Независимо колко качествени препарати се ползват. Такава съдомиялна като я отвориш дори и празна си мирише на развалено. Та тея наслагвания са основната причина за такива дефекти.Накой път се откъсват и както в твоя случай вероятно са попречили на топчето да затвори но сум виждал и тотално запушени тръби и помпи.
Лекува се много лесно със специалните препарати за почистване на съдомиялни. Предлагат се в почти всики големи магазини. А за предпочитане е такава процедура да се прави поне един път на 3-4 месеца. На самите опаковки си има инструкция за употреба прочети по внимателно защото е по специфично използването им . Не е като да го изсипеш директно в съдчето за препарата.

Тема "Съдомиялната ми не мие...." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: