Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
torbalan - Дървен философ
възможно ли е шпакловката да се напука от несъвместимост на материалите?

с няколко думи какво се случи...

стените ги изкърпихме (там където старата мазилка не беше здрава) с ROFIX 510
след това ги пикирахме (накълцахме ги с теслата)
след това ги шпакловахме с Cerasit 126
накрая майстора ги мина с колоркит (идея нямам защо)...

като резултат след седмица някъде стените се напукаха...
микропукнатини на случайни места.... някои са много дълги... една и съща стена (между две стаи) от едната страна се нацепи, а от другата е здрава...

старата мазилка беше напукана от земетресение, но на големи пукнатини... тук в района всички къщи имат такива :) новите пукнатини не съвпадат със старите :)

мисля, че не е замръзвала стаята, защото цяла зима работи печка вътре :)

та въпроса ми е от какво се пука така...

а, и втори въпрос :)

в бъдещата кухня шпакловехме стените с лепило за плочки (пак ROFIX, но не помня номера) пак върху старата мазилка... получи се нещо като основа - изглежда здраво :)
с какво да направя финната шпакловка, че да не се напука?
future - специалист
В цялата работа сте пропуснали дъбокопроникващия грунд.Като свързваш елемент между старата мазилка и ГШ.По принцип при големи напуквания ,армираш с мрежа като при ТИ и тогава и ГШ.
основата е здрава... чак пък мрежа да слагам :)
говоря за микропукнатини...

а ролята на грунда я изигра теслата ;)
alsted - майстор
Като не искаш да слагаш мрежа, сложи гипсокартон :wink:
ebahti - майстор
стара къща,вар,дупките запълнени с друг матерял,шпакловката предполагам на некои места дебела на някои по тънка-съхне различно,а и печката грее неравномерно-температурни разлики......причини много,нормално е -на всеки се случва
future - специалист
Не си ме разбрал.Това с мрежата се прави преди шпакловката.Сега ти остава да кърпиш и дълбоко проникващ грунд преди боядисването.
това с дълбокопроникващия грунд преди боядисването - може ли малко по-подробно... евентуално ако може и някой вид грунд да кажете?
Тани - модератор
И да се моли грунда или боята да не му отлепи шпакловката. Основната задача на грунда е да ОБЕЗПРАШИ основата . Помисли си дали сте обезпрашили с теслата или точно обратното.
обезпрашаването става и с вода ;)

все пак хората са шпакловали и преди появата на грундовете ;)
nihonjin - специалист
И мен ни се напука шпакловка правена като твоята. Слагах мрежа по всички правила и пак се напука. Според мен е от дебел слой от циментовата шпакловка - Церезита в твоя случай. Все пак пукнатините са съвсем тесни и почти се запълниха от боята - трябва да се вгледаш отблизо за да ги видиш. Също мисля, че ако имаш възможност е добре да изчакаш циментовата шпакловка хубаво да изсъхне и да се напука и тогава да нанасяш финната - Колоркит и др. Ама то времето все не стига - и аз бързах и ми се напука.

Тема "напукана шпакловка?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: