• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.

чам или дъб?

28%
чам
7
48%
дъб
12
24%
балтиматум (гледай си работата)
6

Общо гласове: 25

torbalan - Дървен философ
предстои ми да правя тавански стаи...
и за пода се колебая между най-ниското качество дъбов паркет и чамово дюшаме с неясно качество...

та въпроса ми е ако някой му разбира - да каже... кое от двете да избера, при условие, че цената е горе-долу еднаква...

и от двамата търговци, които ми предлагат стоките, съм купувал други неща и съм доволен - няма издънки за сега...
Iliev Labs - специалист
Чам, щото ако са на една цена, чама е по-близо до реалната си.
Върху гредоред или плоча ще редиш?
Ти нали беше сложил чамово дюшаме в спалнята, как е сега?
мне, не съм слагал чамово...

в спалнята съм с ламинат... в момета правя стаи на тавана...

гредоред е, върху него наковани дъски, върху тях фибран 3 см. върху него - кофражен шперплат...
горе-долу е равно...
Chefo77 - майстор
'Що не го ламинираш и тавана? Знам, че не си му фен, но пък е неангажиращо...
е, сам си си отговорил...

не ме кефи :)
jekasus - майстор
Дюшемето ще се изкриви (щото сурово), паркета ще го изядат дървояди.Остава само балатум :lol:
Георгиев - специалист
Хич не харесвам чамовите дюшемета. Една мадама с токчета да стъпи на него и го пиши бегло :D
EDI - майстор
Дюшеме.Аз на вилата си направих подпокривната стая и изглежда много добре.Пакетите се купуват от познати търговци, иначе може да стане мазало с мокра и лоша дървесина.Аз го купих от приятел - зползвах 11 пакета 9 см ширина на 4 метра и имаше само една дефектна дъска.Беше сухо, видиите свиреха, като го редях.Освен това е добре, пакетите да се купят и да престоят поне няколко месеца в помещението да поизсъхнат още и да се нагодят към помещението, ако не са сухи.Моите пакети престояха една зима, докато ги наредя напролет.А за следите по него, зависи от лака, който се ползва.Асо искаш, виж как е станало, пуснал съм няколко снимки в темата за моите ремонти.
perko - специалист
Гледам разни оферти, чамово дюшеме по 11-12лв квадрата по скадовете на околовръсното. Дали има смисъл да ходя да ги гледам на тази цена, или е нормална? И на мене ми предстои редене на дюшеме на таванските стаи.
ebahti - майстор
От чам само греди за покрив става(щото не се виждат) :wink:
  • 1
  • 2

Тема "дъбов паркет или иглолистно дюшаме?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: