• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
spokoen - специалист
Колеги налага се да уплътня дупките около душ батерията на съседите, защото избива влага в нашата стена. Банята е направена с гипсокартон и най-вероятно след къпане влиза вода/пара през дупките зад розетките и избива влага в нашата стена.
Как да уплътня тези дупки? Имайте впредвид, че не знам колко е разстоянието между стената и гипсокартона.
1. Да сипя вътре по-редък смес на теракол? Не знам до колко е възможно, защото все пак мястото е трудно.
2. Да сипя вътре пяна? Не знам дали няма да се раздуе стената и да им паднат плочките (въпреки, че го заслужават).
3. Да сложа просто силикон около дупките? Не знам до колко ще хване?
Моля помогнете!
peter_m - специалист
А защо изобщо ти трябва да правиш нещо :?
spokoen - специалист
Не хвърляй олио в огъня, дай само съвет колега.
Spokoiniq - майстор
стената на тяхната баня с какво граничи при теб?откога е влагата?само временно ли се появява или си седи?
peter_m - специалист
Ако е от дупката като се уплътни със силикон трябва да спре. Според мен има голяма вероятност да е от някоя връзка или от батерията.
spokoen - специалист
Spokoiniq написа:
стената на тяхната баня с какво граничи при теб?откога е влагата?само временно ли се появява или си седи?
Стената на тяхната баня граничи с нашия коридор.
Влагата е от няколко месеца. Смятам, че се появява от време на време, а не стой постоянно, въпреки че не съм 100% сигурен!
Лошото е, че падна боята и вече не мога да преценя дали и кога е мокро.
Спакловах го с гипсово лепило за да разбирам вече кога е мокро (тъмно = мокро / светло = сухо).

P.S: още по-лошо е, че съседите са мизерници!!!
spokoen - специалист
peter_m написа:
Ако е от дупката като се уплътни със силикон трябва да спре. Според мен има голяма вероятност да е от някоя връзка или от батерията.
Съгласен съм с теб 100%. Как да разбера от къде е освен да погледна с едно фенерче в дупката?!
Естествено по метода на изключване ако сложа силикон и спре ще се докаже, че е било от влага!
Въпросът е: Само силикон или нещо друго?
Кое е по-вероятно? От връзка, от батерията или от влага/вода която пада зад розетката?
Общо взето това са данните с които разполагам:
Банята им е нова, има гипсокартон, там не минават наши тръби 100%,
влагата се появи преди няколко месеца на ниво около 20-25 см над пода и след това започна да слиза надолу и да върви хоризонтално, петното не е обилно и голямо като от постоянно силно течаща вода, но за съжеление както ви казах се разпространява като че ли на вълни и бавно.
batkotony - специалист
Колега,според мен,както си описал проблема става въпрос за повредено уплътнение на тръбите на съседите.Най-правилно е ТЕ да си оправят теча,само и единствено тогава ще се оправят нещата.Всичко останало е временно и кърпено решение.Каквото и да сложиш,с каквото и да намажеш ти да речем,че преустановиш избиването на петна при теб.Но течът ще си продължава и ще си прави неговите пакости (падане на дебели парчета от стената,мухъл,неприятни миризми и т.н.),като в един момент пак ще се стигне до къртене и отстраняване на теча от самите тръби...Най-добре намери начин да ги убедиш,че трябва да го оправят своевременно!
ЧефоС - специалист
Теча на вода прави поразии и от двете страни. Изчакай съседа ти да си оправи сам проблемите.
griffin - майстор
Уплътни първо дупките зад батерията, ако това не спре избиването на влага значи проблема е по сериозен от влизането на влага там. И вече не се знае как ще ги убедиш, но това което може да направиш сам и без да се разправяш е с едно силиконче от 2-5лв тубичката да им замажеш зад батерията и да видиш.
  • 1
  • 2

Тема "Как да уплътня дупките около душ батерията?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: