• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
ditronix - специалист
Не съм сигурен в точния раздел ли пиша,ако трябва-местете темата на място!Спешно и може би смешно,но наистина положението е напечено!Има ли някой идея как може да се отстрани стъпкана върху мокет дъвка?Вече малко втасала там и поизсъхнала,за съжаление.Приемам всякакви сериозни съвети,жертвал съм една мокетна постелка и съм я облепил с контролни проби,върху които ще се изпробват вариантите.Моля,помагайте!
housedoktor - майстор
Ами изреждам:
Белтък от яйце сварено -налагаш го и след 10 мин опитваш да я отстраниш на части
Зaтопляне -салфетки отгоре и с ютията ,но внимателно да не стопиш мокета
Замразяване -трудно приложимо за мокет ,освен чрез спрей или кубчета лед
Разтопен шоколад -зву4и парадоксално но помага да се отлепи дъвката.Проблем е ,че после трябва да чистиш негоСъс същият успех се ползва и майонеза.
Оцет ,по възможност затоплен
Фъстъчено масло или лимонов сок
И любимото ми,незаменимо WD 40 ( флакон смазка ) Някъде бях чел ,че има 4000 приложения-ето едно от тях
ditronix - специалист
Докторе,ти ме уби!Но поне половината неща са реално приложими.За замразяването и аз знам,но не съм сигурен дали лед ще свърши работа!Спрей вероятно ще се намери!Оцет и лимонов сок-също.За WD 40 обаче малко съм скептичен-ще остане мазно петно,после ще трябва да се борим с него!Благодаря ти!
housedoktor - майстор
И незабравяй да споделиш резултата :cool:
ditronix - специалист
Нямаааа!Даже смятам да публикувам с кое как се е получило!Едва ли това ще е последният случай с размазана нейде дъвка,така че ще е от полза за всички!
8180 - майстор
Опитай с ... друга дъвка.
marian1 - майстор
замразяване може да се получи и с пожарогасител с СО2!
ditronix - специалист
8180,как с друга дъвка бе човек?Да се лепи върху старата ли???
Lans Link - специалист
Питай в някое ателие за химическо чистене.Там имат специални химикали за тая работа.
Успех. И да пишеш!
batkotony - специалист
Lans Link написа:
...Успех. И да пишеш!
E писал е,като гледам... :lol:
Иначе вдигам темата,защото имам в колата същото дъвкано изделие и ще се опитам с някои от посочените рецепти да се преборя.
Няма да обещавам,че ще пиша за резултата въпреки ,че най-вероятно ще го сторя... :-D
  • 1
  • 2

Тема "Молба за помощ-спешно!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: