Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
bibiqn - специалист
Някой може ли да ми каже с какъв препарат се почиства кафе машинката .Става въпрос за тръбичките по които върви горещата вода преди да падне във филтъра с кафето?В момента почва да съска сякаш е свършила водата,но вода в резервоара има.Машината е на bosch 1200w.

Прикачен файл

6337657.jpg
Ето я и самата машина.
6337657.jpg (7.93 KиБ) Видяна 9135 пъти
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Продават всякакви препарати. Принципно и пакетче лимонтузо във водата ще свърши работа. И препарата и лимонтузото го минаваш няколко пъти и после няколко пъти с чиста вода и е като нова. Прави се профилактично от време на време, за да не се стига до запушване.
mamkata - специалист
Недей с лимонена киселина - разтваря желязото. Най-добре е да намериш винена киселина. Може и с оцет, ама става по-бавно и мирише много :)
bibiqn - специалист
много благодаря утре ще го направя.машината е на 1г и 2-3 месеца
още не сам я чистил.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
".... лимонена киселина - разтваря желязото...." - забавен си!
velsi - Почетен майстор
Много си е прав човека. Айде да речем "разтваря" не е правилната дума. Но определено реагира с него. Аз с лимонена киселина чистя ръжда. Става перфектно. Но ако престои повече започва да се окислява и самия детайл.
LazarGanev - "Велик майстор"
Разбира се, че е прав за лимонената киселина , но не е прав за винената, защото няма киселина, която да не реагира с желязото, но всичко е въпрос на концентрация. Освен това не знам къде в такава машина ма желязо :? .
Антония - специалист
Има си препарати за почистване на кафе машини. Нашата дойде с едно шише, около 200 мл. Сигурна съм, че в Технополис съм виждала подобна течност.
mamkata - специалист
n_a написа:
".... лимонена киселина - разтваря желязото...." - забавен си!
Ако искаш мога да ти стана още по-забавен, като ти кажа че желязото и гори

А че и винената киселина реагира с желязото - така е, но реакцията е много по-бавна, особено на горещо. Тези разтвори, за които говори колежката, са точно разтвор на винена киселина. Има и още един модел такива разтвори, които са за автоматичните кафемашини и разтварят мазните наслоявания от кафето. Важно е да не се бъркат двата вида разтвори.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
1. Всички киселини действат на всички метали. Еее, златото затова е златно.
2. В кафемашините, по местата за които говорим, няма желязо.
1+2. По тези места има алуминий и "пласмаса".
3. Препаратите за почистване са с киселина. Целта е да разтворят варовика.
4. Най-безобидната киселина като цвят, цена, достъпност и действие е лимонтузото.
Вече не си забавен.
Не ми се обяснявай, че почвам да се заяждам.
:-D

Тема "Кафе машина(с каничка)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: