Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
onkelabg - специалист
Колеги даите сьвет с какво чудо да отпуша тая гад.
До гуша ми доиде след всяко ходене да се мьчим с нея ,даже и вода като се пуска едвам се изтича.Какви ли не препарати сипвахме и до тук.Незнам с кислин дали ще махне този котлен камик :shock:
torbalan - Дървен философ
с препарати няма да стане...

къртене и подмяна на тръбопровода, като се спазват наклоните и се използват дъгички, а не се прегъват тръбите :)
onkelabg - специалист
На 1 етаж сьм,никои не го е...е за смяна пара да дава. А и сме на квартира и хазаиката като чуе за главата се лови и никви остьпки не прави .Само пенсионери са в блока и какво ли не изхвьрлят от горе в тоалетната,Направо е ужас :axe:
stefan_mil4ev - специалист
На мене ми се случи същата работа, ама направо върна всичко обратно, беше ужас. Бърках вътре и с 300 зора отпуших проклетия кенеф. Не след дълго историята се повтори и понеже ми беше кофти пак да бъркам ми дойде следната идея. Взех едно пласмасово шише, (беше от shveps мандарина) завих му капачката да не се мачка като го бутам в тоалетната, а то взема че си пасна точно по отвора на тоалетната. С едно рязко бутане на вътре и тоалетната се отпуши от раз. След 20 дена изхвърлих загоряла манджа и пак го запуших и работата пак стана с шишето. Сега шишето се пази в мазето като ценен инструмент :-D Надявам се да съм помогнал.

Междодругото и аз съм на 1-вия етаж :)
torbalan - Дървен философ
onkelabg написа:
На 1 етаж сьм,никои не го е...е за смяна пара да дава. А и сме на квартира и хазаиката като чуе за главата се лови и никви остьпки не прави .Само пенсионери са в блока и какво ли не изхвьрлят от горе в тоалетната,Направо е ужас :axe:
е, па тогава - сменяй квартирата...
valat111 - специалист
torbalan написа:
onkelabg написа:
е, па тогава - сменяй квартирата...
Аз затова си купих къща.....съжалявам за спама.
schuldiner - майстор
В мазата под кенефите (обикновено в коридора или в общата маза) трябва да има коляно и малко след него шахта за ревизия. Отваряш капака на ревизията, навираш твърд маркуч нагоре по тръбата колкото можеш и с вода под налягане ръчкаш докато разбиеш наслагваното. Гадна работа, но след първите минути ако не повърнеш се свиква... За всеки случай разкарваш и надолу по тръбата с вода.
Кислин и разни такива разбиват (уж) котления камък, но ако изсипват мазни манджи става такъв сапун по тръбите, че още повече се запушват...
Също трябва да провериш дали не е запушен отдушникът на мръсния канал - понякога прави вакуум и водата не изтича добре. Но ако е стар блок, вероятно става дума за задръстване при коляното.
ПП При нови кооперации съм виждал заустване на покривната дъждовна вода в мръсния канал - това вече е безобразие и няма как да не се запушва - кал, листа, всякакви боклуци... Тогава при порой направо си връща, чак блика от най-долния кенеф.
bulhomes2 - майстор
Един състудент си отпушваше тоалетната в квартирата с ... тротил. Петия или шестия път явно предозира и пръсна чинията.
ebahti - майстор
bulhomes2 написа:
Един състудент си отпушваше тоалетната в квартирата с ... тротил. Петия или шестия път явно предозира и пръсна чинията.
С некъв пластичен експлозив ще е по ефектно...като С-4 А иначе я откачи отзад и бръкни в дупката с 1 тел-предполагам има нещо механично фърлено вътре

Тема "запушена тоалетна чиния" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: