• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
здравейте наредих си стириопор на тавана от вътрешната страна но с течение на времето се отвориха големи фуги между парчетата.Дайте съвет какъв стириопор да исползвам за другата стая.
peter_m - специалист
A освен стиропора какво друго сложи ?
valat111 - специалист
Стиропора лепи ли го или само на дюбели. След това замазка, армираща мрежа, шпакловка има ли?
Значи къщата е с каратаван и обикновена варова мазилка.Понеже в стаята ни се видя малко студено за децата решихме да налепиме стириопор.Стириопора е от този който е 50/50-10мм на квадратчета шахматно разположени и едните са по-изпъкнали другите са по-навътре.Решихме да сложим от него за да не слагаме нищо върху него.Няма нищо нито дюбели нито мрежа абсолютно нищо.Просто,когато го наредих стоеше перфектно и стаята се сгря чувствително,но след около 1-година се отвориха разстояния между плоскостите и сега е малко грозничко.Виждал съм във мои познати пак такива плоскости само че не релефни но без проблеми и без никакви разстояния.Питал съм как са ги лепили и те казват по същия начин както и аз но при мене не знам какво стана.Та въпроса ми е следния.
Искам да си наредя и в другите стаи без да слагам нищо върху него.Какъв стириопор да си взема.Гледам има по-плътни и по-рехави плоскости има ли значение.
Благодаря ви
torbalan - Дървен философ
с 1 см. на тавана не ми е ясно как си сгрял чуствително стаята...

ако позволява височината - или сложи гипсокартон на конструкция и вата или налепи десетина сантиметра стиропор, хвани го с дюбели и после шпакловка с мрежа и т.н. по начина, по който се слага топлоизолация от вън :)
stiv1961 - майстор
10 см стиропор на каратаван.....Разбрах за какви плочи говориш.В Козлодуй не се продават такива :) .Аз в банята ги залепих с неутрален силикон директно върху боята на тавана и 6 години не са мръднали.Тази година трябва да им ударя една боя.Ако не е голяма фугата пробвай с подходящ фугинат.
mit2markov - специалист
ddsi написа:
Значи къщата е с каратаван и обикновена варова мазилка.Понеже в стаята ни се видя малко студено за децата решихме да налепиме стириопор.Стириопора е от този който е 50/50-10мм на квадратчета шахматно разположени и едните са по-изпъкнали другите са по-навътре.Решихме да сложим от него за да не слагаме нищо върху него.Няма нищо нито дюбели нито мрежа абсолютно нищо.Просто,когато го наредих стоеше перфектно и стаята се сгря чувствително,но след около 1-година се отвориха разстояния между плоскостите и сега е малко грозничко.Виждал съм във мои познати пак такива плоскости само че не релефни но без проблеми и без никакви разстояния.Питал съм как са ги лепили и те казват по същия начин както и аз но при мене не знам какво стана.Та въпроса ми е следния.
Искам да си наредя и в другите стаи без да слагам нищо върху него.Какъв стириопор да си взема.Гледам има по-плътни и по-рехави плоскости има ли значение.
Благодаря ви
купи си ламперия,нареди я на тавана,няма да ти излезе скъпо.с тоя стиропор ще береш ядове,може да паднат и листовете,каратавана потдава,според мен затова са се отворили фуги.скоро правихме една стая с каратаван,с ламперия чудно стана
vyrhara - специалист
Напълни фугите със силикон и после веднага изравни с наплюнчен показалец за гладкост и си готов.
toni_g79 - специалист
vyrhara написа:
Напълни фугите със силикон и после веднага изравни с наплюнчен показалец за гладкост и си готов.
:lol: :lol: :lol: :partyman: това ми хареса може и с палец :lol: :lol: :lol:
stiv1961 - майстор
toni_g79 написа:
vyrhara написа:
Така става най-тарикатско.Пък ако не иска да го плюнчи може да го топва в канче с вода или да напръска силикона с обикновена помпичка и пак с показалеца.
  • 1
  • 2

Тема "стириопор на тавана?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: