• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
dream1984 - напреднал
Здравейте,

Имаме един стар апартамент който е доста хубав, в банкя. Искаме да направим ремонт за да можем да го дадем под наем, вратите в него са доста стари и искахме да ги сменим но апартамента е огромен и трябват 7 врати с 7 каси което не е малко пари.
Та се чудех дали не могат да се облепят с фолио по някакъв начин и поне за начало да спасят сезона дето се вика...
Лошото е че съм абсолютен лаик на тема ремонти, но пък с желание за успех, а и перфекционист :)
А другото лошо е че на един съсед му видях входната врата и хич не съм доволен от това което е постигнал с облепване на фолио на металната си врата.
Пускам няколко снимки да добиете представа за вратите и касите....държа да подчертая че вратите са в доста запазено състояние, бабето се е грижило за тях през годините с безир и т.н. както си му е реда....

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
toni_g79 - специалист
Аз лично бих ги боядисал бели,а стените някакъв цвят да контрастират.Но пък вкус другар няма.Другото е зашкурване и лакиране,ако искаш с безцветен лак,или пък с по-тъмен......... всичко си зависи от вас.......
dream1984 - напреднал
Aз си мислех да се изшкурят хубаво, да се боядисат няколко ръце бяло и да се сложи по една хубава брава....ако се сложат 3-4 ръце бяло мисля че ще станат добре...
piron45 - майстор
Ако искаш да станат хубави ти трябва следното.
1. Хубаво шкурене
2. Китосване ако има нужда.
3. Автоемайл лак една или две ръце без разреждане.
Получава се като алуминиева врата от далеч. Шурея си направи вратите в апартамента по този метод и станаха едва ли не като моите, които са алуминиеви и се набутах с маса пари.
chapara - майстор
Аз пък не бих ги барнал, преди 10 тина години се утрепах докато сваля боята, после да изцикля дюшеметата.Сега всичко е в дърво и мека естествена топлина.
dream1984 - напреднал
Приятел това не е от мекото и топло дърво а от гадното комунистическо дърво от преди 25 години :)

пирон какъв е тоя автоемаил лак? не ме псувайте, не ги разбирам :)
radius - майстор
Комунистическото дърво - най-гадното дърво :lol:
Облепете го с капиталистическо ПВЦ фолио да стане "стилно" .
EDI - майстор
Не знам какво значи гадно, ама за мен няма гадно дърво.Дървото винаги си е дърво, винаги го предпочитам пред други материали.Въпрос на обработка.
chapara - майстор
dream1984 написа:
Приятел това не е от мекото и топло дърво а от гадното комунистическо дърво от преди 25 години :)

пирон какъв е тоя автоемаил лак? не ме псувайте, не ги разбирам :)
На това дърво кое му е гадното:

Изображение

:axe: :axe: :axe: :-D ,гаден е балатума, подредбата на стаята , но дървото??????
toni_g79 - специалист
В практиката си съм разбрал,че никога не трябва да убеждаваш човек в това което ТИ харесваш,можеш да му дадеш насока ,но не натрапвай мнението си.Така може накрая ти да излезнеш виновен :-D
Ако нямаше различни вкусове,светът щеше да е едно скучно място :yawinkle:
П.П нямам предвид някой конкретно под "ТИ"
  • 1
  • 2

Тема "Стари врати....как да реновираме..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: