• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
simbion - специалист
Предсто и ми смяна на входната врата и понеже ми се струва ненужно да дам още 15лв за тоя дето духа, мисля да си отремонтирам старата сам :)
Искам да попитам има ли нещо което трябва да знам илии да си къртя както мога :-D Вратата е стандартна, дървена каса, 90х200 крилото, касата не я мерих, но е нещо от сорта 22-28 санта широка :?
Всъщност като цяло се чудя дали има анкери или дюбели или нещо такова :?: Мисля, че преди време съм виждал такива изкъртени и май бяха с едни дълги пирони самоо.... ама помна ли или си въобръзявам :weedman:
ebahti - майстор
Ако да си я отремонтираш ,дзначи да си я ДЕМОНТИРАШ- ш ти кажа....Глей сеа-зимаш 1 "кози крак" или 1 щанга и почваш да я отлепяш от стената,ама на много места старата каса е залята с мозайката и тогава най лесно е да прережеш касата от 1 та страна и се сваля мн. лесно.Обикновено е закована за трупчета у стената...
stiv1961 - майстор
Ако е на къща/предполагам/както казва ,,ебахти"-предполагам има и праг.Опитай се да махнеш прага и след това с козия крак отдолу нагоре отделяш касата от стената.Можеш да извадиш касата цяла и да ползваш вратата някъде другаде.
simbion - специалист
Такааа :) много се радвам, че преди време си купих кози крак :-D а имам и щанга :yes: Прагче има ама е малко и е направено от дъски някакви мисля 2 една върху друга... Вратата е на блоково жилище (пълзящ куфраж), но е същата като на панелка. Че ще се справя то е ясно само дето има вариант касата да не може да се ползва после, на мен не ми трябва и ако става за нещо ще я пускам за подаряване (ако някой я иска, още сега да казва да му я запазя), то и една врата ще ми остане...
Ще кача и снимки преди-след и на каквото е останало, но това ще е в понеделник, а сега на рибааа :-D :weedman: :-D
Благодаря за отзивчивостта (ебахти думата :? ) :respekt:
simbion - специалист
И такаа... Сменихме вратата, обаче то излезе много работа след това, днес е ден 3ти и след работа ще продължавам да клепам, правя снимки на работния процес и ще ги кача след мазилката (надявам се утре)
Остана 1 врата :) Защо "заменям/подарявам" е заключено :?
stiv1961 - майстор
simbion написа:
Защо "заменям/подарявам" е заключено :?
То и купувам/продавам е заключен заради опасност от комерсиализиране/ебахти думата/ на форума.На времето исках поне тази секция/заменям/подарявам/ да остане,но затриха и нея.Радвам се, че си се справил сам.Чакаме снимки.
simbion - специалист
Ще кача, ще кача.... Но ние още продължаваме днес сме на шпакловка 2ра ръка и утре сме на мазилка, бавно става защото е след работа, а съм и в блок та работим само от 8 до 10 часа :sad: Братовчеда помага, даже да не казвам, че той прави почти всичко с оправданието " Кат те знам кво ше го направиш, по-добре да не пипаш.." :? И аз само помагам :oops: режа мрежи, стиропор, ъгли, бъркам материал, сипвам по биричка (абе баш като общак) :-D Поопознах си съседите :lol:
Това ремонта голяма мръсотия :shock: а като знам,че трябва да мине и гипсаджията за коридора.... ми става едно такова мъчно #-o
изпадна ми да си купя входна врата много преди да за почна ремонт в апартамента.оказа се че вратата е с 10 см по голяма от старата.след като свалих касата на старата се оказа че точно зад касата се показват 2 арматурни пръчки номер 10 с бигли. след не много дълги съветвания какво да правя с арматурата реших да изкъртя около нея.оказа се фалшива тревога арматурата не преминава през плочата тоест не е носеща конструкция.сега повече се претиснявам за новата врата че е с много тясна каса и не мога да я укрепя. дали ще стане само с монтажа пяна или да предприема по-сериозни мерки?

Прикачен файл

04092011700.jpg
simbion - специалист
Тази арматура е крепежна, в смисъл, че крепи пълнежа около вратата който са направили строителите. При мен я нямаше и затова пълнежа си падна сам като махнах касата, голям проблем :!: От страни касата си дойде почти на нула и с пяната го напълниха ама от горе остана дупка колкото да влезе котка (около 10-15см), реших да зидам с теракол и като почнах да пълня ми стана ясно,че няма да стане така - касата е куха и пое доста теракол преди да предприема други мерки. Започнах да запълвам с парчета от изкъртилия се пълнеж, който от своя страна се състоеше от натрошени тухли и хорасан или цимент (не съм сигурен). В следствие на това касата натежа, вкопа се още малко в пода и вратата почна да скърца :cry: Все още е с найлоните, но днес ще слагам мазилката и ще я разопаковам и даже ще пробвам да я нивелирам, ще кача снимките довечера.

П.П. Трябва да имаш идея, че като обръщаш вратата се появява един малък проблем, при мен е свързано с това, че избрах вратата да се отваря навън и тя опираше на около 85 градуса отвор в външната стена - демек не се отваря напълно. Правихме едни галимации и сега се отваря 87 градуса, но незнам след мазилката как ще е.
Поздрави :)
jekasus - майстор
simbion написа:
ама от горе остана дупка колкото да влезе котка (около 10-15см), реших да зидам с теракол и като почнах да пълня ми стана ясно,че няма да стане така - касата е куха и пое доста теракол преди да предприема други мерки. Започнах да запълвам с парчета от изкъртилия се пълнеж, който от своя страна се състоеше от натрошени тухли и хорасан или цимент (не съм сигурен). В следствие на това касата натежа, вкопа се още малко в пода и вратата почна да скърца :cry:
Поздрави :)
Да беше попитал с какво да запълнеш разликата, че понякога "направи сам" е направи си белята сам. За следващия ти опит Изображение
  • 1
  • 2

Тема "Смяна на входна врата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: