Мотокултиватора ми отказа днес. Работи на празен ход и щом се натовари с фрезоване, загасва. Загасва понякога и докато работи на празен ход. На моменти, докато работи на празен ход се чува усилване и заглъхване на оборотите без да съм подал газ. Купил съм го преди 3 години и да има 30-40 моточаса работа. Миналата година откърти мотичка заедно с държача. Заварих държача, но не се усетих, че ще стърже в редуктора. Оттогава ми правеше мизерии, въпреки, че се усетих и оправих мотичката. Сега обаче вообще не дава да го натовариш. Свалих една пробка на радуктора и ми направи впечатление, че масло на видях. Възможно ли е да съм претоварил двигателя или е нещо с притока на гориво?
Провери центробежната газ, да не се е откачила пружинката или лостчето, провери как работи на място като я задействаш ръчно, трябва да се форсира мотора.
Провери и притока на бензин, като свалиш чашката отдолу на карбуратора и пуснеш бензина, трябва да потече през игленият жигльор, при свалена чашка продухай и горивния жигльор.
За неравномерната работа на място погледни тази тема
viewtopic.php?f=29&t=47687
редуктора верижен ли е, ако е такъв му се слага грес, но аз освен грес слагам и малко диференциално масло.