Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
mitko64 - майстор
Мотокултиватора ми отказа днес. Работи на празен ход и щом се натовари с фрезоване, загасва. Загасва понякога и докато работи на празен ход. На моменти, докато работи на празен ход се чува усилване и заглъхване на оборотите без да съм подал газ. Купил съм го преди 3 години и да има 30-40 моточаса работа. Миналата година откърти мотичка заедно с държача. Заварих държача, но не се усетих, че ще стърже в редуктора. Оттогава ми правеше мизерии, въпреки, че се усетих и оправих мотичката. Сега обаче вообще не дава да го натовариш. Свалих една пробка на радуктора и ми направи впечатление, че масло на видях. Възможно ли е да съм претоварил двигателя или е нещо с притока на гориво?
mcm - специалист
Провери центробежната газ, да не се е откачила пружинката или лостчето, провери как работи на място като я задействаш ръчно, трябва да се форсира мотора.
Провери и притока на бензин, като свалиш чашката отдолу на карбуратора и пуснеш бензина, трябва да потече през игленият жигльор, при свалена чашка продухай и горивния жигльор.

За неравномерната работа на място погледни тази тема

viewtopic.php?f=29&t=47687

редуктора верижен ли е, ако е такъв му се слага грес, но аз освен грес слагам и малко диференциално масло.
mitko64 - майстор
Не схващам кое е центробежна газ. Свалях чашката- шурти бензин. Как се продухва този жигльор? Тази пробка се намира по средата на редуктора,не долу и се вижда някакво зъбно колело. Надолу не знам има ли верига. Слоростите се сменят с лост- 1, 2,0 и задна.
Да, отворих темата която си качил. Благодаря! Има какво да човъркам следващия път.
koveslav - майстор
mitko64 написа:
Не схващам кое е центробежна газ. Свалях чашката- шурти бензин. Как се продухва този жигльор? Тази пробка се намира по средата на редуктора,не долу и се вижда някакво зъбно колело. Надолу не знам има ли верига. Слоростите се сменят с лост- 1, 2,0 и задна.
Да, отворих темата която си качил. Благодаря! Има какво да човъркам следващия път.
Маслото в редуктора е определено количество и естествено е в най-долната част на редуктора.Зъбните колела,които са в най-горната част на редуктора се мажат на "плискане" по време на работа.Твоя редуктор с две думи се състои от скоростна кутия изпълнена със зъбни колела и крайно предаване надолу към работния вал с двуредова верига.
mitko64 - майстор
Добре тогава, как да разбера, дали трябва да се долее масло на трансмисията?
koveslav - майстор
mitko64 написа:
Добре тогава, как да разбера, дали трябва да се долее масло на трансмисията?
По принцип на около 5-10см от най-ниската точка на редуктора би трябвало да има оставена пробка за ниво.Ако това е пропуснато(не е невъзможен пропуск),единствения вариант ти остава да излееш всичкото масло през пробката за източване.Тя пък трябва да е във възможно най-ниската точка на редуктора.Измерваш количеството на маслото и ако трябва допълваш количеството и наливаш обратно в машината.на алуминиевите редуктори виждам че има поставени и ламаринени щитове.Дано да не са под тях пробките.....
iivanov - майстор
Какъв ти е въздушния филтър?Скоро сменял ли си/ почиствал ли си го?Ако свеща е черна и излиза черен пушек,смени/ почисти го.
mitko64 - майстор
Не е от филтъра. А за ламарините на редуктора- точно такива има, пробката явно е скрита под тях. Сигурно ще се наложи да свалям карбуратора, ама така е направено, че трябва да се разглобят доста неща. Другият вариант е да го гича целия култиватор до сервиз.
iivanov - майстор
К'во стана с бръмчилката?
mitko64 - майстор
В момента съм в провинцията. Като се прибера, братчеда обеща някаква съставка, добавяла се в бензина за почистване на дюзи ли, карборатор ли, не разбрах. Той слагал от време на време на мерцедеса. Ако не стане ще разкулачвам карбурацията, със снимки естествено, да не стане гаф и ще чистя жигльорите. Кофти е че не е като едно време на моторетките.

Тема "Мотокултиватор Gardenia ZB500.Помагайте!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: