• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Gnus - специалист
От доста време трябва да сменя уплътнениято на хладилника. Но не мога да намеря подходящо, защото навсякъде се намират за Мраз, а моят хладилник е Снайге, 10-тинагодишен. Профилът е различен, захващането - също.
Навсякъде ми казват "донеси да видим". Ама хладилникът е в експлоатация, не може да кара цял ден без уплътнения.
На едно място ми предложиха да взема мразовските уплътнения плюс някаква алуминиева лайсна и да ги завия с винтове във вратата. На мен това ми се стори издевателство.
Може ли някой да ме упъти къде да търся - или готово по размер или в краен случай да имат профила на метър. Като гледам качеството на мострите, сигурно след 1-2 проби/грешки, ще мога да ги залепя и аз така.
Положението е спешно - жена ми иска да купуваме нов хладилник и въобще не иска да разбере, че сега никак не е подходящ момент.

Благодаря предварително
radius - майстор
Само да те предупредя, че магнитите на новите уплътнения нямат нищо общо с оригиналните. Да не се учудиш, ако не иска да се затваря вратата.
Gnus - специалист
Предвид състоянието на сегашните уплътнения, не знам кое е по-малката злина.
simbion - специалист
Виждал съм хладилник на който му бяха сложили райбер :? Гадно ама върши работа..
lyubohar - майстор
Ето тук съм си поръчвал уплътнители за хладилник.

Изображение

Надявам се още да съществуват.
karimddd - напреднал
Gnus написа:
От доста време трябва да сменя уплътнениято на хладилника. Но не мога да намеря подходящо, защото навсякъде се намират за Мраз, а моят хладилник е Снайге, 10-тинагодишен. Профилът е различен, захващането - също.
Навсякъде ми казват "донеси да видим". Ама хладилникът е в експлоатация, не може да кара цял ден без уплътнения.
На едно място ми предложиха да взема мразовските уплътнения плюс някаква алуминиева лайсна и да ги завия с винтове във вратата. На мен това ми се стори издевателство.
Може ли някой да ме упъти къде да търся - или готово по размер или в краен случай да имат профила на метър. Като гледам качеството на мострите, сигурно след 1-2 проби/грешки, ще мога да ги залепя и аз така.
Положението е спешно - жена ми иска да купуваме нов хладилник и въобще не иска да разбере, че сега никак не е подходящ момент.

Благодаря предварително
Здрасти първо трябва да премериш страните на уплътненията на хладилника и второ да знаеш профила на
въпросното уплътнение. Аз ги купувам за София от нордтехник 0884250917 адреса на бул сливница преди опълченска посока сточна гара.
Gnus - специалист
simbion написа:
Виждал съм хладилник на който му бяха сложили райбер :? Гадно ама върши работа..
Аз обмислях дали да сложа заключалка против малки деца, но това май не решава проблема с отзяването, защото ъглите на уплътнението са добре, но страните са повредени

Благодаря за координатите, ще прозвъня и ще дам отчет.

Едит:
Ето резултата:
Ферос не се обаждат на нито един от наличните телефони
Нордтехник ми предложиха вариант с пробиване и закрепване с винтове.
Ами то май не останаха варианти. Ще го мисля още малко и ще дупча... :sad:

Едит2:
Оказа се, че Snaige си имали официален вносител и разполагали с всички възможни уплътнения на склад.
simbion - специалист
Gnus написа:
simbion написа:
Аз обмислях дали да сложа заключалка против малки деца....
:shock: Мен това само би ме амбицирало да проверя какво толкова заключват наште в хладилника... и естесвено щях да направя пакост и щяха да ме хванат :-D :axe: :-D
Gnus - специалист
Моите деца вече не са толкова малки, а и от малки успяват да се справят с всякакви защити, но идеята беше да държи вратата затворена, а не толкова да е пречка за някого.
simbion - специалист
Да разбира се идеята... :2thumbs:
не може ли да измислиш нещо + райбер, да не дупчиш, а да го залепиш
ако си сложиш примерно 2 ключалки в близост до краищата на вратата тя ще седи плътно затворена :?
имаше едни уплътнения за ВиК тръби които на мен ми се струва, че ще уплътняват като си одрежеш подходящи парчета :roll: Или друг вариянт е да си вземеш само магнитна лента, нещо подходящо за изолация на вратата, малко труд и творчество и да си го направиш сам :-D
  • 1
  • 2

Тема "Уплътнения за хладилник" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: