Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
sirko - специалист
Става въпрос за селска къща с 2-3 пристройки към нея който са на повече от 50 години, керпичени са с покрив от гредоред и стари "турси" керемиди, в момента състоянието им е плачевно и са пред саморазпадане. Идеята ми е да ги бутна и да ги изградя на ново с бетонни колони, тухли 4-ки и същият тип покрив. Пристройките са плевня и обор, от които оборът мисля да го направя на гараж и без това е с идеални размери и излаз към улицата. Въпроса ми е ако ги изградя на ново може ли да имам проблеми с общината? Трябва ли да вадя разрешителни, да уточня че нямам акт за собственост тъй като къщата е наследствена и е на прадядоми въобще не съм наясно какво и как е описано в общината?
Темата е малко с юридически казус, ще се радвам да чуя вашите мнения и съвети, и ме извинете ако темата не е за този раздел.
Задължително скица от общината , защото ако ги няма в скицата, бутниш ли ги - край , нямаш право да строиш .
ebahti - майстор
Зависи в кое село си,какви са ти комшиите....ама ако си ги има в плана на парцела -бутай смело... :wink:
sirko - специалист
А ако излизат в скицата, това означава ли че мога да ги съборя и изградя на ново без да вадя разрешителни?
VLADO66 - майстор
Първо си изясни собствeностa с роднинитe,послe извaди скицa и aко присъствaт нa скицaтa и сa нa рeгулaционнa линия пий eднa рaкия с комшиитe,обясни им кaкво искaш дa нaпрaвиш,отвори ЗУТ-глaвa допълвaщо зaстроявaнe и виж мeрaцитe ти дaли сa съобрaзeни с зaконa.
firediesel - специалист
Ако ги има на скицата и копираш точно основите им и височина мисля че няма да имаш проблем. Но си подсигури комшииите(и по-далечните).
друмчо - специалист
Следвай съветите на предните постове. Все пак отиди в общината и се консултирай с главния архитект.

Тема "Ремонт на пристройка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: