Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
comunikator - специалист
Ако има дограмаджии в форума искам да попитам за плъзгаща система на Exalco - Албио 230
Обкова е G-U (Ferco) 934/954 някой може ли да ми намери чертеж как се слага обкова,защото към обкова не ми дадоха,а и в интернет не намирам скица??? :?

Прикачен файл

albio230_large.jpg
albio230_large.jpg (46.41 KиБ) Видяна 2307 пъти
MASTER - специалист
Не съм го пипал това Албио 230, обаче така като го гледам си е най стандартно HS отваряне на 16мм канал

Обкова се слага като на всяко друго HS отваряне - било за ПВЦ,дърво или алуминий.

От "дограмаджии" помощ не чакай, щото това отваряне в "дограмата" го няма :wink:

А ако всъщност проблема ти че нямаш опит с обков за HS отваряне - потърси в нета схеми не само за Г-У, а и на останалите фирми - аналогични са.

Принципа е че мартината има връзка с количката и чрез дръжката се повдига и спуска крилото. Горе може да има, а може и да няма ножица за кипване.

Напиши в гугъл Hebeschiebe beschläge и чети.
comunikator - специалист
Прегледах,но нищо не намирам.
Трябва ми чертеж как точно се поставя обкова.
Тани - модератор
Това е за 210 , но дано ти помогне!
http://www.exalco.bg/pdf/albio210.pdf
comunikator - специалист
Аз каталога си го имам не ми трябва , трябва ми чертеж/скица за поставяне на обков G-U на Албио 230
MASTER - специалист
От много време партньор на G-U за България е фирма Алустайл. дано ми е все още актуален спомена.

Потърси от тях схема за това 934 за каквато и да е система. разликата за различните профили ще е само в вида на насрещниците. И да прецениш за това Ексалко 25 или 35 мм бравичка на мартината ще влезе.

П.С. - току що видях. че Алустайл имат действащ сайт. имат си координати на него - потърси Медаров, ако още е там и го помоли за картинки.

Друг вариант за който се сещам е да пуснеш едно мейлче дo съпорта на Gretsch-Unitas да ти пратят едно ПДФ-че с необходимата схема.

Тема "Плъзгащи врати Exalco" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: