Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
Нуждая се от съвет. Наскоро смених лагер на пералнята. Всичко при смяната си е ОК, обаче открих, че има лек теч отпред от гумения маншон който уплътнява на вратата. Доколкото успях да разбера маншона е залепен за кожуха в който се събира водата и с течение на годините там където се задържа водата изглежда има отлепено. Опитах да го залепя със силикон. Видимо силикона не хвана /подсуших и почистих добре/, но все пак теча спря за десетина дена, но пак се появи. Дайте идея с какво да го залепя и да удължа живота на машината. Заслужава си, въпреки че вероятно удря 30-ка всичко е много запазено и има доста хляб в нея, немско качество
VLADO66 - майстор
Съмнявам се маншона да е залепен за корпуса-все пак това е консуматив.Обикновенно се захващат с телена скоба с пружинка-първо се сваля отпред,след това откъм казана.За толкова дърта пералня надали ще намериш същия,но ако пообиколиш с него може да се намери нещо подобно.
Може и да не е залепен, не знам. Така ми се стори. Но предпочитам да се опитам да го залепя с нещо и да изкара още някоя година отколкото да се вкарвам в приключение по търсене на уплътнение и смяната му :)
Проблема е, че не хваща силикона. Трябва някакво лепило което да хване на него и метал.
VLADO66 - майстор
Полиуретанов уплътнител.
piron45 - майстор
usera2 написа:
Нуждая се от съвет. Наскоро смених лагер на пералнята. Всичко при смяната си е ОК, обаче открих, че има лек теч отпред от гумения маншон който уплътнява на вратата. Доколкото успях да разбера маншона е залепен за кожуха в който се събира водата и с течение на годините там където се задържа водата изглежда има отлепено. Опитах да го залепя със силикон. Видимо силикона не хвана /подсуших и почистих добре/, но все пак теча спря за десетина дена, но пак се появи. Дайте идея с какво да го залепя и да удължа живота на машината. Заслужава си, въпреки че вероятно удря 30-ка всичко е много запазено и има доста хляб в нея, немско качество
Едно време българските перални ги лепяха с хелметекс. Сега не знам новите как са, че не ми се е случвало още да разглобявам.
zmiori - специалист
Голям филм! 18-20 лева за гумата и 15 мин. труд.
VLADO66 - майстор
zmiori написа:
Голям филм! 18-20 лева за гумата и 15 мин. труд.
Авторa нa тeмaтa e писaл чe пeрaлнятa e със син eтикeт-я нaмeри мaншон,я нe :wink:

Тема "пералня теч" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: