Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
batkotony - специалист
Колеги,скъса ми се зъбчатия ремък на аератора,който предава въртящия момент от двигателя до работния вал.Не съм наясно с магазините,в които се продават такива резервни части.Това по-скоро е консуматив всъщност де... :-D
Машината е Asgatec LV 1300 и е с два ремъка,свързани един след друг през редукторче.Логично е да сменя и двата принципно,но ако се окаже дефицит съм склонен и на половинчат ремонт... :)
Изображение
mladkal - майстор
всеки един ремък си има надпис на него... От там следват дължина (обиколка) ширина, брой зъби и каквото се стиш още... Четеш от стария и търсиш аналогичен нов...
Ако се е заяносал надписа отиваш със скъсания в магазина за ремъци и почваш да търсиш най-близкия(визуално)... Сетне броиш брой зъби, мериш със шублера ширини, долбъчини и т.н.... Убеден съм, че няма да ти е трудно... във всеки един областен град има поне по 1 добре зареден магазин за ремъци.

Желая успехи в ремонта.
ПП.Сподели опита си,...когато го натрупаш!
batkotony - специалист
Ура!Днес се сдобих с нов ремък,който е в порядък по-здрав от първоначално вградения в машината(пластмасов беше,сегашния е досущ като тези на ангренажите на колите-гумен.)Да се надявам,че ще изкара повечко,въпреки,че вече знам от къде да си купя пак :-D
Утре ще го монтирам и ще кажа как е...

Тема "Ремонт на електрически вертикулатор (аератор)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: