...поради изгаряне, се наложи да сменя нагревателите на печката...те са два(кварцови тръбички с реотан вътре - всеки с мощност 400вт)...тъй като не успях да намеря такива с дължина 20см ,купих два нагреватела от старите(керамично тяло с навит по него реотан)...продавачката в магазина не можа да ми каже с каква мощност са, а и аз предварително не ги замерих...замерването го направих след монтажа и се оказа, че новите са по 820вт. всеки - т.е. мощноста се е увеличила двойно...явно не предвидена за тая мощност започна да угаря боята по предната решетка и да мирише дори когато работи и само единия реотан...като компромисно решение за което се сещам в момента е да вържа двата реотана последователно и печката да работи само в този режим...някъде бях чел из нета, че имало и вариант към всеки реотан последователно да се вкл. по един 25А. диод при което мощността се сваляла наполовина(в моя случай от 800 на 400вт. което ме устройва)...та въпроса ми е: възможно ли е това?
Да. Дори един диод общо за двата, но оправдано ли е. Колко струват два реотана и къде ще го
скриеш този диод, заедно с радиатора му. Според мен купи си една духалка за 15-20лв и не се занимавай. Или си купи оригинални нагреватели. Свързването последователно на двата реотана
не те ли устройва?